Campionatele Mondiale de Futnet se desfasoara la Cluj!

Cei mai buni jucatori de futnet din lume se vor întrece la Cluj-Napoca, in perioada 16-18 noiembrie, în cadrul Campionatului Mondial. Sala Polivalenta va fi amenajata astfel incat pe suprafata de joc sa se poata desfasura simultan si 3 meciuri.  

Futnetul exista de cand lumea la noi in tara, insa este mai cunoscut sub numele de tenis cu piciorul.
In campionatul intern sunt inscrise in acest an 11 echipe, insa futnetul e tot mai popular. Mai mult, devine apreciat de reprezentantele sexului frumos, care ajung sa-l practice din intamplare si sa-l iubeasca sincer.

La Campionatul Mondial si-au anuntat prezenta reprezentative de pe toate continentele, insa prezenta unora dintre sportivi depinde de birocratie.

Sorin Bogdan, președintele Futnet România, asociatia care organizeaza turneul, spera sa poata ajunge toate cele 21 de tari inscrise.


„Avem emotii cu reprezentativele Indiei si Irakului, speram sa isi poata rezolva in timp util vizele”, precizeaza Sorin Bogdan.

Cluj-Napoca devine una din capitalele futnetului si datorita unei premiere.


„Suntem primul oras din lume care organizeaza doua campionate mondiale. In 2015 l-am gazduit pe cel pentru juniori si fete, seniorii urmand sa joace in 16-18 noiembrie. Nici macar in tarile cu traditie nu s-au organizat ambele mondiale in acelasi oras”, completeaza Sorin Bogdan.

Organizatorii spun că o competitie de o asemenea anvergură  nu este usor de gestionat. Nici costurile nu sunt neglijabile, mai ales ca tara gazda le suporta. Sunt asteptati peste 160 de sportivi si vor avea loc aproximativ 141 de meciuri.

Costurile estimate se ridica la peste 100.000 de euro, iar organizatorul, e dispus inclusiv sa faca un credit, pentru a fi sigur ca evenimentul se va ridica la inaltimea asteptarilor sale.


 Mai ales ca Federatia de Fotbal – Tenis nu s-a implicat deloc in organizare si nici financiar, iar campionatul Mondial este sustinut de Asociatia de Futnet.

Biletele au fost deja puse in vanzare, iar un abonament pentru toate cele 3 zile de competitie costa doar 50 de lei.

Nu uitati, in perioada 16-18 noiembrie, Sala Polivalenta va fi locul de intalnire al iubitorilor acestui sport frumos si spectaculos, futnet.

 

 

Adauga comentariu