Câmpia Turzii: Păşește într-un Univers Știinţific la Noaptea Cercetătorilor, eveniment ce se desfășoară în toată Europa, la aceeași dată: 27 septembrie 2019. Magie sau știință?

Curiozitatea ne îndeamnă să cercetăm și să descoperim încă din primele clipe ale vieții, iar unii dintre noi pur și simplu nu se mulțumesc cu explicații simple! Așa cum știm, încă de când eram mici, laboratoarele de cercetare sunt locurile unde se ascund cele mai interesante procese de cunoaștere. Și pentru că toată lumea vrea să vadă ce fac oamenii în halat alb în spatele ușilor, Noaptea Cercetătorilor Europeni vă aduce, în ediția 2019, cel mai mare laborator de cercetare în aer liber, pe 27 septembrie, în București și în alte 19 orașe partenere.

Micuții vor avea ocazia să experimenteze cot la cot cu oamenii de știință, să vadă ce se ascunde în spatele celor mai fascinante fenomene naturale și, de ce nu!, vor afla dacă în viitor vor putea și ei să îmbrace uniforma cercetătorilor.

Cei mari vor fi și ei fascinați de prezentările laboratoarelor de chimie și de fizică, și nu numai, unde se vor prezenta explicații științifice pentru lucruri aparent simple sau aparent inexplicabile și vor descoperi soluții dovedite pentru cele mai comune problemele cotidiene.

În plus, vor avea ocazia să se retrăiască amintirile din laboratorul de chimie din gimnaziu, având posibilitatea să se joace din nou cu eprubetele „cu substanțe magice”.

Și pentru că „știința e în tot și-n toate”, așa cum auzeam în anii de școală de la profesorii noștri, Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019 va aduce, în persoană, cei mai cunoscuți inventatori ai unor sisteme medicale apreciate la nivel mondial.
Pe lângă toate aceste experimente și demonstrații, Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019 va avea o mulțime de concursuri cu adevărat antrenante!

Ne vedem la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019, în același timp cu tot continentul!

La Câmpia Turzii, Noaptea Cercetătorilor Europeni va avea loc vineri, 27 septembrie 2019, între orele 17:00-22:00, la Palatul Cultural “Ionel Floașiu”.

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Mai multe informații pe Noaptea Cercetatorilor Europeni 2019 - European Researchers Night

 

Adauga comentariu