Campanie ecologistă: „Adoptă două tone de noroi steril și zgură pe an!”

Luați cu steril, să vă meargă discursurile sterile:

Că tot se strofocă Primarele Nostru, Maestrul, să ne electricie-n mașini prin municpiu și ecozăltații ținându-i isonul că numai așa nu se încălzește planeta și au să se împuiaze balenele. Băieți civilizați, cu PET-ul din plastic troncănind în asfalt pentru probleme aflate la zeci de kilometri de durerea din curul lor, în nici un caz pentru vreo problemă din stricta apropiere: deșeurile necolectate selectiv din neputința municipalității, muntele de gunoi și lacul de levigat de la Pata Rât și lipsa Centrului de Management Integrat al Deșeurilor - după un deceniu de hoții și minciuni ale celor de la Consiliul Județean Cluj. Să le spun că 300 de kilograme de sterile datorează omenirii prin simplul fapt că poartă un tricou cu o inscripție lăcrămoasă? Le spun.

Un ecologist responsabil și-ar lua acasă și cele 7 tone de sterile produse de industria minieră pentru fabricarea automobilului TESLA personal. Bașca minimum 250 de kilograme de zgură de furnal și de convertizor. Dacă are casă de beton armat, alte 20 de tone de steril îl așteaptă. Televizorul, circa 3 tone. Calculatorul cu monitor: 5 tone. Verighete: 4 tone. Smartphone: 2 tone. Și tot așa...

Am evaluat "datoria ecologică" a fiecărui om de pe planetă la circa 2 tone de sterile miniere pe an. Așadar, vreți cu adevărat ecologie, planetă "Mama Gaia", să nu vă consider niște ipocriți? Adoptați câte 2 tone pe an de sterile "maidaneze" ca să salvați planeta! Puneți-le în vestibul, ca să nu deranjați balenele din vecini.

Eu știu cine sunt, ce morman de deșeuri am lăsat în urmă și ce datorez progresului pentru a nu fi maimuța veșnic necoborâtă din copac, ci HOMO SAPIENS: prefer să-mi fac niște cubulețe pentru șpriț din ultima banchiză polară, în loc să grohăi fățarnic butonând smartphone-ul în timp ce nu sunt atent la trafic la volanul unei mașini "Eco".

#Salvaț_Planeta_de_Ipocriți

Adauga comentariu