Campanie de imunizare a la Cluj. Boc: „Cei care s-au vaccinat să discute cu cei care nu s-au vaccinat, să-i convingă să se vaccineze!”

Cu o comună carantinată, prima la nivel național – com. Mărgău, și cu un număr al infectărilor COVID-19 în continuă creștere, edilul Emil Boc susține necesitatea continuării campaniei de imunizare într-un mod inedit, a la Cluj: cei care s-au vaccinat trebuie să-i convingă pe nehotărâți. În aceste condiții, economia nu va avea de suferit, iar Clujul va asigura desfășurarea festivalului Untold.

„La Cluj – am datele pe 26 august, la nivel de municipiu – incidența este 0,65/1000 locuitori. 

Cazurile de Covid au următoarea traiectorie, conform prognozelor de la nivel national: scenariul cel mai grav arată că la finalul lunii septembrie vom avea 1800-1900 de cazuri pe zi. 

Pentru a avea o raportare, asta înseamnă undeva la o diferență de când aveam 10.000 de cazuri/zi în noiembrie 2020 sau 6.000 cazuri/zi în martie 2021. Cam asta e diferența, să înțelegem unde ne plasăm.

E mult 1900 de cazuri pe zi, dar mult mai puțin decât am avut în perioada de vârf. 

Va fi un val 4 al pandemiei, dar nu de aceeași intensitate precum cele din perioada anterioară”, a explicat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 

Experiența acumulată de autorități în gestionarea pandemiei și derularea campaniei de vaccinare sunt doar câteva aspecte care fac dintr-un potențial lockdown un scenariu puțin probabil, consideră edilul. 

„Totul poate fi diminuat ca impact, dacă ne vaccinăm”, a adăugat primarul Boc. 

În acest sens, edilul municipiului Cluj-Napoca a lansat o variantă ardelenească a continuării campaniei de vaccinare: 

„Asta putem face fiecare dintre noi: cei care s-au vaccinat să discute cu cei care nu s-au vaccinat și să-i convingă să se vaccineze!”, a declarat primarul Emil Boc la un post de radio local. 

Campania de vaccinare stagnează în România, cu puțin peste 10.000 de noi imunizări pe zi. 

În privința desfășurării festivalului Untold, Emil Boc s-a arătat încrezător:

„Îl văd în siguranță, pentru că acolo intră oameni vaccinați. Sau cei care au un test. Se intră controlat, nu e ca la restaurant, știu eu sau ca în piață publică unde nu ai un control”, a conchis edilul Clujului. 

CITEȘTE ȘI: Cluj culege deja roadele organizarii unor evenimente de zeci de mii de oameni in plin val Delta-4 si a ajuns fruncea la infectare pe acest indicator

Clujul culege deja roadele organizarii unor evenimente de zeci de mii de oameni in plin val Delta-4 si a ajuns fruncea la infectare pe acest indicator.

De doua zile Clujul se mentine pe locul 1, cu cea mai mare densitate de cazuri la 1 milion de locuitori din Romania.

 

 

Adauga comentariu