Campania unei singure înjurături nu se poate termina cu o dezbatere

Să fim onești cu noi înșine, și cei care nu avem cu cine să votăm, și votanții lui Iohannis, și susținătorii Vioricăi Dăncilă. Campania electorală împotriva PSD-ului a început de mult, s-a desfășurat constant și a constat dintr-o singură sintagmă-înjurătură: „M**E PSD!” Logica unei asemenea campanii nu lasă loc de dezbateri.

PNL și USR au ales să insulte o (mare) parte din acest popor, căruia nu i-au oferit o opoziție onestă, bazată pe programe alternative de guvernare, ci doar această unică înjurătură izbăvitoare de „ciuma roșie”, care a ajuns la guvernare câștigând alegerile în România, o țară plină de „proști”. Fiindcă acum campania liberalilor continuă în spațiul virtual prin aceeași politică a urii și a batjocurii, în care noi, toți cei care nu îl votăm pe Iohannis, suntem proști, bătrâni, pensionari, asistați social, săraki, dar mai ales proști de băune!

Ce să caute președintele Iohannis la o dezbatere în fața unor asemenea dobitoci, când poate să se adreseze în campanie doar electoratului propriu, format din elitele intelectualității românești, din antreprenori, studenți la Harvard, liberali de seamă, urmași ai lui Brătianu, pe linie genealogică pedelistă?!

Ce să vorbească Iohannis în fața populimii care, majoritar, nu îl susține? Fiindcă jumătate de popor votant nu a participat la turul întâi, iar dintre oamenii care au participat, mulți nu l-au votat!

De ce să riște președintele în funcție să piardă voturi, arătându-le proștilor că el, atunci când vorbește, nu gândește în limba țării pe care o conduce, ci în nemțește, din care traduce apoi greu în română? (e doar o supoziție)

Ce ar avea el de dezbătut cu o femeie susținută de unul dintre cele mai importante partide ale țării, partid care merită, în logica de campanie PNL-USR, maximum o M**E?

De ce, în ultimă instanță, am avea noi nevoie de o dezbatere la care să participe un candidat care s-a urcat pe valul unei asemenea campanii nesimțite, construită pe o unică imprecație, strigată obsesiv în spațiul public?

Acum este prea târziu pentru discuții și pentru dezbateri. În acest moment avem de ales doar între a lua sau a da. Campania unei singure înjurături nu se poate termina cu o dezbatere. Ci cu o cinstită: „Ba pe-a mă-tii!”

P.S. Pentru cei care consideră că nu au cu cine vota, pentru că niciun candidat nu îi reprezintă: nu despre reprezentare este vorba în aceste alegeri, nu despre răul cel mai mic, nu despre valori, idei, programe politice, proiecte de țară și alte asemenea bla-bla-uri de prostit pe proști. În această campanie se dă și se ia. Atât. Decideți cine merită să ia, mergeți la vot și dați! Asta e țara, ăștia suntem, trebuie să ne adaptăm.

Adauga comentariu