Campania #sîeu în Cluj-Napoca: Centrul blocat de masini oprite in trafic - FOTO & VIDEO

La ora 15.00, masinile au oprit in trafic in centrul orasului si au blocat principalele intersectii. Unii soferi aveau pancarte cu mesajul #sîeu, altii au purtat tricolorul, dar cei mai multi au claxonat in continuu in semn de protest. Coloane de zeci de masini s-au format in cele 15 minute de protest.

Protestul #sîeu a fost anuntat in urma cu 11 zile si a fost iniţiat de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, care a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova. De aici, ideea lui a devenit una naţionala, astfel ca zeci de de mii de oameni au anuntat ca opresc lucrul, la ora 15.00 pentru 15 minute.

În Cluj-Napoca, mai multe companii private au anuntat oprirea lucrului. Printre acestea se numara două companii IT care au 1.100 de angajaţi.

protest sieu

Potrivit Mediafax, dintre angajaţii statului, cei mai mulţi care întrerup activitatea vineri se pare că au fost din judeţul Braşov, unde preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Viştea şi 35 de primari din judeţ au anuntat participarea la protest.

protest sieu

protest sieu

protest sieuŞtefan Mandachi a anunţat, în 4 martie, că a finalizat lucrările la primul şi singurul metru de autostradă din Moldova şi în 15 martie îl inaugurează, lansând şi o provocare: „În data de 15 martie, pentru 15 minute, începând cu ora 15.00, eu suspend activitatea celor 40 de restaurante. Pentru autostrăzi, fii solidar! Provoacă măcar trei persoane să-şi suspende activitatea!”, spunea Mandachi.

 

Adauga comentariu