În campania pentru parlamentare, Emil Boc nu reușește să transfere asupra PNL capitalul de simpatie de care se bucură în rândul clujenilor: „Domnule Boc, stați acasă. Noi pe dvs. v-am votat, nu PNL-ul!”

„Campanie electorală PNL: alături de colegii mei, în această săptămână”, a postat primarul Emil Boc pe Facebook duminică, oferindu-le urmăritorilor săi 30 de imagini de campanie, așa cum face de obicei, în veșnica sa campanie pentru Primărie, când inaugurează străzi smart cu băncuțe cu USB (lipsite de utilitate), parkinguri (cu infiltrații), senzori în asfalt ș.a.m.d., postând zeci de poze în care ochiul fotografului surprinde numai frumosul, nu și mizeria din realitate.

Se pare că, dacă la locale, primarului îi merge strategia electorală, la parlamentare oamenii reușesc să vadă realitatea din spatele promisiunilor mărețe și a pozelor cu Boc dându-se simpatic și din popor.

Dacă campania pentru Primăria Clujului este dusă de edil exemplar, zi de zi, cu talent și cu puține gafe de imagine, Boc reușind să arate electoratului său exact zăhărelul de care știe că este nevoie ca să fie votat cu 70%, în campania pentru parlamentare primarul gafează încă de la prima imagine postată.

Într-un oraș „smart”, buricul bâlciului românesc, primarul postează un material editat parcă de un copil de clasa a cincea, la o rezoluție din anii '90, cu un tractor care circulă pe o șosea din România dezvoltată de PNL. Clujenii l-au tras imediat de urechi:

„Oraș european, inteligență artificială, blockchain, made în Cluj și o poză de genul ăsta, mi-ar fi rușine”, a comentat Adrian Matei.

La poza în care se dă simpatic în dreptul unei tarabe de fructe și legume, un clujean îi dă primarului replica:

„Mă mir că ai avut tupeu să treci prin așa-zisa piață d-nu Boc, nu le era frig la oameni ???”

La fotografia în care Emil Boc o convinge electoral pe vânzătoarea dintr-o carmangerie, clujenii îi atrag atenția ironic edilului:

„Domnu Boc, tot respectul, dar nu vă aliați cu acest partid zeflemist… este rușinea lumii...”

„Îi transmite personal doamnei că după alegeri trebuie sa închidă.”

„Cum a fost cu tăierea salariilor în 2009??....Să știm cum o să fie în 2021... dacă rămâne PNL-ul la putere....dar sper ca românii să se trezească...”, a comentat un cetățean cu ținere de minte.

Pentru alegerile parlamentare, Emil Boc nu reușește să îi convingă pe votanții care îl apreciază pe el, ca edil, nu și partidul sub care s-a revopsit primarul, devenind urmaș al Brătienilor, după ce înainte a fost dușmanul urmașilor Brătienilor, ca lider PDL:

„Oi fi tu primar bun bun la Cluj, dar ciuma galbenă PNL este ciumă pentru România. Păcat că te-ai băgat în acest partid. Erai de la PD. Dacă mai iese PNL la alegeri, România va fi băgată iar în carantină. Stăm cu botnița pe gură de 3 săptămâni în Arad și cazurile pozitive au crescut. Nu asta este soluția! Restricțiile nu sunt bune. Trebuie investit în sănătatea omului, în imunizarea lui cu vitamine, cu mâncare cât mai sănătoasă...”, a comentat Marian Munteanu.

„Dle Boc... Stați acasa. Noi pe dvs v-am votat, nu PNL-ul”, a adăugat Alexandru Fărăgău.

„Boc este pentru Cluj. Nu pentru partide politice. Boc, stai acasă că îți este mai bine. Noi clujenii te iubim mult de tot”, a comentat Cosmina.

„Dezvoltați-o doar la Cluj, vă faceți foarte bine treaba în calitate de primar, dar dacă nu vă însală memoria, în calitate de premier ați tăiat pensii și salarii, așa că nu mai susțineți un partid care nu are nimic în comun cu bunăstarea cetățeanului...”, a adăugat Nicolae Sandru.

Bucur Maria i-a scris primarului un comentariu foarte dur:

„Dezvoltați pe draku criminalilor ..nu stiu ce căutați dvs alături de acești criminali peneliști !!!???

Păcat nu vi se potrivește acest PARTID!”

Iar Dan Stancel îi atrage atenția edilului că nu e corect să facă campanie electorală în timpul programului de muncă, fiind ales și plătit de clujeni pentru a le rezolva problemele lor, nu pe ale peneleului:

„Permiteți-mi o întrebare: din moment ce vă faceți campanie, v-ați luat concediu în această săptămână, din moment ce nu v-ați putut îndeplini sarcinile muncii pentru care sunteți plătit din banii publici?”

Se pare că înverșunarea cetățenilor contra PNL, partidul care i-a băgat pe mulți în faliment prin măsuri anticovid și cu sens, și fără, este atât de mare, încât Emil Boc nu își poate transfera capitalul de simpatie asupra partidului, pentru alegerile de peste două săptămâni, în care PNL-ul ar putea culege ce a semănat – carantină, față de puterea politică, pentru următorii 4 ani.

Oricum, echipa de promovare a primarului, profesionistă și eficientă în campania pentru alegerile locale, ce se desfășoară zi de zi în Cluj-Napoca, pare a face joc de glezne pentru alegerile parlamentare, în care promisiunile și imaginile facebuciste sunt mult sub nivelul profi de manipulare electorală cu care ne-au obișnuit Emil Boc și echipa sa.

Foto: Facebook Emil Boc

Adauga comentariu