Campania „Oameni noi în politică” face din liberalul Dorin Lojigan NESIMŢITUL ZILEI. Conform USR, dacă persistă, îl paşte o plângere penală

Dorin Nicolae Lojigan, primarul liberal al Câmpiei Turzii, este acuzat că refuză atestarea semnăturilor pentru susținerea campaniei „Oameni noi în politică”. Pur și simplu nu vrea. Uniunea Salvaţi România, prin Mihai Poliţeanu, fost consilier de imagine al Monicăi Macovei, afirmă că: „L-am notificat în această dimineață că a depășit termenul legal și că următorul pas, luni, va fi sesizarea penală”.

„Un prim dosar cu aproape 200 de semnături a fost depus la primărie pe 23 ianuarie. Conform legii, primarul are obligația să ateste listele de susținători în termen de 15 zile lucrătoare. Termenul a fost depășit, am discutat ieri telefonic cu un funcționar al primăriei, au ținut ieri un coleg pe holuri circa două ore cu promisiunea că le atestă, iar la final i-au dat o informare în bătaie de joc că nu vor face acest lucru pretextând că au cerut un punct de vedere de la Autoritatea Electorală Permanentă, o instituție care nu are absolut nicio atribuție în aplicarea Legii 189/1999 privind inițiativele legislative cetățenești. Puteau cere, liniștiți, și de la Ministerul Economiei, era același lucru.

În cursul anului trecut, primarul Lojigan a atestat în termenul legal listele de susținători ai campaniei cunoscute public sub numele Fără penali în funcții publice, în baza aceleiași legi. Și nu a avut nicio nelămurire în aplicarea legii. Așadar, în cazul de față nu este vorba de necunoașterea legii sau incompetență administrativă, ci de rea-credință și intenție de vătămare a drepturilor și intereselor noastre, așa cum sunt ele definite de Legea 189/1999.”

Spumoase sunt şi comentariile pe această temă de pe pagina de Facebook a primarului liberal Dorin Lojigan (am făcut print-screen, să nu se piardă):

Adauga comentariu