Campania clujeana care le ofera o masa calda sarmanilor ajunge la Oradea

Campania “Masa Saracilor”, care ajuta deja sute de oameni din Cluj, Floresti si Turda, se extinde. Proiectul care isi propune sa ajute familiile defavorizate, prin oferirea de hrana calda, va ajunge si la Oradea.

Dupa Cluj, Satu Mare, Floresti si Turda, oamenii care gatesc pentru nevoiasi si-au propus sa ajunga si la Oradea. Chiar daca inca nu au o bucatarie in care sa gateasca, voluntarii de la “Masa Saracilor” spun ca vor imparti, pentru inceput, mancare rece.

“Inca n-am stabilit exact o zi, deocamdata vrem sa vedem cine vrea sa se implice si cu ce vrea sa contribuie. Deja exista cineva care imparte sandwich-uri si ceai pe teren. Inca nu avem bucatarie acolo, as ca o sa dam mancare rece pentru inceput”, explica Daniel Somesanu, initiatorul proiectului.

Pentru ca initiativa lui e cunoscuta si apreciata, acesta a primit deja sprijin din partea unor organizatii si oameni de afaceri din Oradea, care il ajuta nu doar cu sponsorizare, dar si cu un teren care le va fi pus la dispozitie pentru buna functionare a proiectului.

“Sunt convins ca lucrurile o sa mearga bine, pentru ca oameni buni sunt peste tot. Pana acum s-au inscris trei persoane care vor sa coordoneze campania”, mai povesteste Somesanu.

Campania Masa Saracilor a inceput septembrie 2013, atunci cand initiatorii proiectului, Daniel Somesanu si sotia acestuia gateau acasa, la fiecare sfarsit de saptamana, pentru cinci familii defavorizate din oras. Pe unii i-au intalnit intamplator, pe strada, la coada la covrigi. Astazi, la un an jumatate de la prima mancare gratita pentru saraci, oamenii ajuta peste 120 de nevoiasi din Cluj, si aproape tot atatia din Floresti.

"Grupul "Ajuta Din Suflet" se vrea o colectie de caractere, de oameni adevarati care fac bine in jurul lor si care si-au dedicat o parte din viata lor pentru altii", se descriu voluntarii initiativei, care si-au creat propria pagina pe Facebook.

Voluntarii se adreseaza in mod constant parohiilor ortodoxe, care au in evidenta familiile sarace ale orasului. Oamenii pe care ei ii ajuta sunt batrani, saraci sau cu handicapuri fizice. Celor mai multi, mancarea le e dusa acasa, pentru ca nu se pot deplasa la bucataria din capatul orasului. De curand, au inceput sa imparta mancare si pentru nevoiasii din Turda, iar campania s-a dovedit a fi un succes si aici.

Zeci de voluntari se ofera sa ajute la prepararea mancarii, care se face in fiecare sambata dimineata intr-o bucatarie de pe Bulevardul Muncii.

Adauga comentariu