Camere video, drone și paznici pentru supravegherea lacurilor Tarnița și Beliș-Fântânele

Posesorii ambarcațiunilor cu motor au profitat încă de faptul că regulamentul pentru navigația pe lacurile Tarnița și Beliș-Fântânele nu a fost încă aprobat de către ministrul Transporturilor. Însă președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, dă asigurări că este o chestiune de zile până când va fi emis ordinul de ministru, iar ulterior supravegherea lacurilor și aplicarea sancțiunilor va fi făcută de paznici ce urmează să fie angajați de către Consiliul Județean Cluj.

„Am colaborat foarte bine cu domnul ministru Drulă pe acest regulament. Am avut discuții cu dânsul și i-am explicat faptul că proiectul nostru este un regulament care trebuie aplicat de îndată. În acest moment este în analiză la un departament al Ministerului Transporturilor, care urmează să emită avizul și apoi se va emite ordinul de ministru. În acest moment suntem în faza în care așteptăm ordinul de ministru pentru a deveni aplicabil acest regulament. Este o chestiune de zile”, a declarat Alin Tișe. 

Tișe a precizat că vor fi montate camere de supraveghere, lacurile vor fi monitorizate cu ajutorul dronelor și a paznicilor angajați în acest scop. 

„Agenții constatatori vor fi angajații noștri de la Direcția de Patrimoniu, dar și angajați noi. Vom face concurs pentru a angaja patru persoane. Vom achiziționa patru bărci, vom achiziționa drone și vom monta împreună cu Hidroelectrica camere de supraveghere în anumite zone. Vom achiziționa cabine pentru paznici pe care le vom monta în zonele despre care noi știm că sunt zone de acces pentru bărci. Aici vor sta paznici 24 de ore din 24. Hidroelectrica au paznici pe lac și vom încerca un parteneriat pentru a aplica acest regulament. Vom avea procese cu siguranță, dar vom lupta să ajungem să avem o normalitate pe aceste lacuri”, a mai explicat Alin Tișe.

Consiliul Județean Cluj a aprobat la finalul lunii martie regulamentul prin care va fi interzis accesul pe lacurile Tarnița și Beliș - Fântânele a ambarcațiunilor cu motor care folosesc combustibili fosili. Vor fi permise doar cele electrice sau cu vâsle. 

 

Adauga comentariu