Camera de Comert si Industrie Cluj a castigat inca doua proiecte europene

Astazi a inceput in cadrul institutiei clujene derularea a doua noi proiecte cu finantare europeana. Ambele se deruleaza prin Fondul Social European, Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Unul dintre aceste proiecte este Cresterea Adaptabilitatii Lucrarilor si a Intreprinderilor, inscris in domeniul Promovarea culturii antreprenoriale. Acesta are o componenta pentru Camera de Comert si Industrie Cluj in jur de un 1,7 milioane de lei, dintr-un total de 5,8 milioane de lei. 

Celalalt, intitulat Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii, va fi implementat in cadrul domeniului de interventie Tranzitia de la scoala la viata activa. Institutia clujeana va administra un buget de 1,4 milioane de lei din bugetul de 2,5 milioane alocat.

Exista si o componenta de co-finantare din partea Camerei, la primul de 2%, iar la al doilea de 12,4%. 

Ambele proiecte au luat startul astazi si se vor finaliza in 30 decembrie 2015. 

“POSDRU va fi inchis la finele anului in curs, deoarece face parte din bugetul perioadei 2007 -2015. Mai trebuie sa avem si o finantare pe baza de credite ca proiectul sa mearga mai departe corespunzator”, a declarat Stefan Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie Cluj. 

Despre atuurile cu care institutia clujeana a castigat aceste proiecte, Dimitriu spune ca a contat experienta vasta in implementarea de programe europene. 

“Suntem pe locul trei pe tara la proiecte si singura camera de comert care s-a implicat in acest domeniu. Rezultatele obtinute pana acum spun totul. Avem o cultura a proiectelor europene care a inceput in urma cu 15 ani”, a precizat presedintele. 

Foto: panoramio.com

Adauga comentariu