CAM TÂRZIU: Prim-vicepreședinții PNL i-au cerut lui Cîţu să plece de la Palatul Victoria (un fel de "Orbane, să ne ierţi, în septembrie-am fost beţi!")

PNL vrea să aibă premierul în guvernul cu PSD, iar prim-vicepreședinții acceptă să renunțe la Florin Cîțu. Motiv pentru care prim-vicepreședinții PNL pun presiune pe Florin Cîțu să renunțe la funcția de premier și să accepte altă persoană din partid pentru această poziție.

Prim-vicepeședinții PNL, dar și alți membri ai Biroului Executiv, s-au întâlnit de mai multe ori pentru a conveni o formulă prin care să-i ceară lui Florin Cîțu să renunțe la planul său de a rămâne premier și să fie de acord cu votarea unui alt nume care să conducă guvernul PSD – PNL. Ultima discuție a avut loc la sediul din Modrogran între prim-vicepreședinți și Florin Cîțu.

„Lui Cîțu i s-a transmis clar că trebuie să convoace Biroul Permanent Național și să dea un vot pentru viitorul premier. Apoi vor continua negocierile cu PSD. Florin Cîțu trebuie să cedeze, dacă nu, va fi obligat", au declarat surse din conducerea PNL pentru Europa Liberă.

Surse din tabăra președintelui PNL susțin că secretarul general al partidului nu va convoca Biroul Permanent Național, așa cum doresc prim-vicepreședinții. Dan Vîlceanu a fost vehiculat ca un posibil premier din partea PNL, dacă Florin Cîțu renunță la funcție.

Încăpățânarea lui Florin Cîțu de a bloca negocierile cu PSD doar pentru că nu vrea să renunțe la funcția de premier i-a enervat pe mai mulți lideri PNL, susțin surse din partid.

„Echipa de negociere trebuie să vină în fața Biroului Executiv sau în fața Biroului Permanent Național și să spună clar că negocierile cu PSD sunt blocate din cauza premierului. Trebuie supus la vot premierul PNL și Cîțu va trebui să accepte că nu o să mai fie. Dar trebuie să existe acea persoană care să facă propunerea în BEX sau BPN și să dăm vot pentru un nume”, a declarat un membru al conducerii PNL.

Principala problemă pentru membrii Comitetului Executiv este că președintele Iohannis nu a dat încă semnalul votului pentru noul premier.

„Premierul îl alege Iohannis, dacă spune Ciucă, Ciucă o să fie votat", subliniază lideri din PNL.

Cu toate acestea, mulți membri din Biroul Executiv al PNL sunt de acord că viitorul lui Florin Cîțu la Palatul Victoria se va termina curând. Unii au crezut că votul de marți din Biroul Executiv, prin care s-a dat mandat pentru premier PNL a fost pentru orice nume din partea partidului.

Numai că Florin Cîțu a ieșit în fața presei și a spus că s-a votat rocada premierilor, dar că propunerea pentru funcția de premier rămâne tot el.

„Am votat pentru premier PNL și rocadă. Marți seară nu am votat pentru Cîțu”, a spus un membru al conducerii PNL pentru Europa Liberă.

Cu toate acestea, premierul demis nu renunță la intenția de a rămâne la Palatul Victoria. Un moment hilar s-a produs când Florin Cîțu a recunoscut că există o decizie a Consiliului Politic Național care interzice negocierile cu PSD, iar aceasta nu a fost retrasă până în acest moment.

„Prim-vicepreședinții trebuie să ia atitudine. Nu putem continua așa. Enervăm pe toată lumea, PSD ne domină deja mediatic”, afirmă un alt membru BEX.

SPERĂM CĂ REMARCAŢI CURAJUL "SURSELOR" DE A NU-ŞI ASUMA AFIRMAŢIILE!

Adauga comentariu