Calvar pentru șoferi pânâ în noiembrie. Lucrările la podul Fabricii se reiau, după aproape o jumătate de an de pauză

După ce că traficul este oricum un chin pentru conducătorii auto, autoritățile pun sare pe rana șoferilor, pentru că de mâine încep din nou lucrările la podul Fabricii din Mărăști. De săptămâna viitoare și până în toamnă, șoferii vor trebui să se înarmeze cu și mai multă răbdare atunci când se urcă la volan.

De mâine, 18 martie, încep lucrările la suprastructura podului Fabricii din Mărăști. Redeschiderea șantierului vine cu restricții de circulație pentru șoferi, care vor fi nevoiți să circule pe doar 2 benzi - câte una pe sens. 

„Începând de luni, 18 martie 2019, vor fi demarate lucrările la suprastructura podului din cadrul  proiectului „Reabilitare Pod peste Someșul Mic pe strada Fabricii”. Pe durata executării acestor lucrări traficul va fi restricționat la două benzi de circulație (una pe sens). Lucrările vor fi încheiate în luna noiembrie 2019”, au anunțat reprezentanții primăriei.

În vara anului trecut s-a lucrat vreme de 2 luni la podul Fabricii. Mai exact, sub pod, unde au avut loc lucrări de infrastructură. Și atunci au fost restricții de circulație.

„Au fost consolidate 16 dintre cele 24 de picioare ale podului și s-au înlocuit elemente de susținere la 4 dintre picioarele podului - pentru care au fost necesare astfel de lucrări.

În continuare, se vor reabilita carosabilul și trotuarele - etapizat, pe jumătate din lățimea podului, și vor fi realizate lucrări de suprastructură precum: înlocuirea grinzilor degradate cu grinzi noi, realizarea unei plăci de suprabetonare, înlocuirea parapeților pietonali, montarea de panouri fonoabsorbante.

De asemenea, iluminatul public va fi modernizat, folosindu-se tehnologia LED”, a declarat recent primarul Emil Boc.

Valoarea lucrărilor se ridică la peste 13.7 milioane de lei (fără TVA).

Ziar de Cluj a mai scris despre starea deplorabila a acestui pod. 

Citește și: Podul Fabricii intră în reabilitare. Câte poduri mai rămân pierdute în promisiuni?


Adauga comentariu