Calul lui Făt Frumos există: într-o săptămână, lucrările la strada Bună Ziua au avansat într-un ritm feroce

În ședința de Consiliu Local de săptămâna trecută, primarul Emil Boc declara că vor mai trece câteva luni bune până când vor începe lucrările de extindere a străzii Bună Ziua. Nu a avansat niciun termen. Astăzi, la o săptămână de la ședință, Dan Tarcea a apărut cu niște termene fantastice – în vară vor intra buldozerele pe această arteră importantă din oraș.

Până la începerea lucrărilor la strada Bună Ziua mai trebuie parcurse câteva etape care implică Cadastrul, apoi trebuie făcute exproprieri, validarea lor în Consiliul Local și abia după aceea se va putea trece la deschiderea șantierului.

„Astăzi este un pas important, vor urma niște pași accelerați în perioada următoare pentru că, din nefericire, mai sunt niște etape tehnice care trebuie parcurse la cadastru, aprobarea lor în Consiliul Local, exproprierile, validarea lor în Consiliul Local, consemnarea banilor, după care trecerea efectivă la realizarea lucrărilor pe strada Bună Ziua. Câteva luni vor dura aceste proceduri tehnice, după care să poată ajunge buldozerul să poată lucra. Legea nu o putem schimba. Procedurile trebuie respectate. Cert este un lucru: prin eforturile coordonate de domnul viceprimar Tarcea astăzi suntem pentru prima dată în Cluj-Napoca să rezolvăm o problemă de circulație, o problemă de calitatea vieții, o problemă care ține de soarta a zeci de mii de clujeni care trăiesc într-o zonă importantă a orașului și care în urma acestui proiect vor beneficia de o calitate a vieții mai bună”, spunea Boc, în ședința de Consiliu Local de săptămâna trecută.

Acum, Dan Tarcea apare cu declarații și termene fanteziste. Povestea viceprimarului despre strada Bună Ziua este ca basmul în care calul lui Făt Frumos crește într-o zi cât altul în trei. Tarcea îi dă cu tifla lui Boc și avansează niște termene pe care știe că nu le va respecta nimeni. Dar...este campanie electorală, este perioada în care se spun multe și se fac puține.

„În ultima ședință de Consiliu Local s-au votat de către colegii mei indicatorii tehnico economici pentru strada Bună Ziua. A fost primul pas concret pe care l-am făcut pentru a putea trece efectiv la modernizare străzii. Estimez că până la jumătatea anului vom putea să intrăm acolo cu buldozerele și să începem lucrurile pe strada Bună Ziua. Nu pot să vă dau un termen acum pentru că depindem și noi de alte dispoziții legale pe care trebuie să le facem, dar cred că va fi o surpriză plăcută pentru clujeni și sper ca până la miijlocul acestui an să putem interveni cu buldozerele în zonă”, a declarat Dan Tarcea, miercuri dimineața, într-o emisiune la un post de radio local.

Strada va avea 3 benzi de circulație, trotuare și piste pentru biciclete pe ambele părți carosabile. De asemenea, „în vederea realizării supralărgirii străzii Bună Ziua s-au identificat imobilele care fac obiectul exproprierii pentru cauza de utilitate publică”.

Valoarea lucrărilor este de aproape 19,8 milioane lei, fără TVA. Durata de realizare a investiției este de 12 luni.

Adauga comentariu