Călugărul franciscan Csaba Böjte, însoțit de un grup de copii din Deva, la Vatican: „Mulțumită lui Dumnezeu, astăzi am putut să-i prezentăm pe copiii noștri dragi Papei Francisc”

Treizeci de fete şi băieţi care beneficiază de ajutorul Fundaţiei Sfântul Francisc de la Deva au participat, alături de călugărul franciscan Csaba Böjte, la audienţa generală de miercuri a Papei Francisc, care a avut loc în aer liber, în Piaţa Sf. Petru.

Părintele i-a cerut Papei să declare zi de sărbătoare religioasă ziua de 1 Iunie, Ziua Copilului, data la care liderul Bisericii Catolice se va afla tocmai la Şumuleu Ciuc. La sfârşitul audienţei generale, Papa Francisc s-a întâlnit separat cu grupul de pelerini condus de părintele Böjte. Acesta a dat mâna cu copiii şi tinerii, i-a binecuvântat şi a făcut împreună cu copiii de la Deva şi o fotografie.

„Mulțumită lui Dumnezeu, astăzi am putut să-i prezentăm pe copiii noștri dragi Papei Francisc!! O zi minunată în viața fundației Sfântul Francisc!! Mulțumesc și vă mulțumesc tuturor pentru ajutor”, a scris pe facebook călugărul franciscan Csaba Böjte, aseară.

Până în prezent, părintele franciscan Csaba Böjte a schimbat destinele a aproximativ şase mii de copii. În prezent, se îngrijeşte de 2300 de copii; dintre aceştia, doar treizeci au avut ocazia să călătorească la Vatican. Cu ceilalţi s-a realizat un colaj de fotografii, care i-a fost înmânat Papei Francisc.

Csaba Böjte a declarat, pentru agenţia ungară de presă MTI, că prin pelerinajul efectuat la Vatican a dorit să sublinieze importanţa vizitei papale în România, care va avea loc între 31 mai şi 2 iunie şi în timpul căreia Papa Francisc va susţine, la data de 1 iunie, o slujbă la Şumuleu Ciuc. Călugărul franciscan a remarcat că Papa Francisc susţine ideea că Biserica trebuie să meargă la marginea lumii şi a societăţii, întrucât acolo se regăsesc o mulţime de oameni valoroşi.

„Eu tocmai asta am vrut să îi prezint, ce fete şi băieţi minunaţi reuşim să ajutăm!”, a accentuat Csaba Böjte.

Preotul a adăugat că speră ca Papa Francisc să spună o rugăciune pentru ei, la Şumuleu Ciuc.

Călugărul franciscan Csaba Böjte a adus în atenție ideea ca Papa Francisc să dedice o sărbătoare religioasă copiilor. Potrivit sugestiei sale, această zi poate fi tocmai cea de 1 Iunie, care este, oricum, Ziua Copilului. În opinia sa, Ziua Copilului ar putea fi sărbătorită, de acum încolo, nu doar de laici, ci Copilul Isus şi copiii să fie sărbătoriţi împreună şi în biserici. Copiii sunt deseori lăsaţi la o parte în biserică, a adăugat el.

După ce a transmis mesajul său, aşteaptă cu nerăbdare discursul de la Şumuleu Ciuc al Papei; liderul Bisericii Catolice ar putea anunţa chiar acolo această nouă sărbătoare, a declarat Csaba Böjte.

„Vizita Papei Francisc în România este un lucru mare, pentru că ne putem aşeza la aceeaşi masă cu toţii – maghiarii din Transilvania, maghiarii din Bazinul Carpatic, ceangăii din Moldova, românii -, iar dacă ne putem ruga împreună, înseamnă că putem dăinui împreună”, a mai spus călugărul.

Sursa: hirado.hu

Sursa foto: facebook/magnificat.ro

Adauga comentariu