Călin Văduva de la Fortech, vechi pionier IT, a făcut profit în 2019 de 4 MILIOANE euro

Fortech Cluj, una dintre cele mai reprezentative companii IT din România, a avut o evoluție excelentă din 2003, când a fost înființată de Călin Văduva, Ana Banabic și Dorel Banabic. 2019 a fost cel mai bun an al companiei din punct de vedere al profitabilității și cifrei de afaceri. 

Fortech a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 31,2 milioane euro, cea mai mare din 2003, anul înființării firmei. În primul an de funcționare, Fortech rula o cifră de afaceri de 5.000 euro, zece ani mai târziu a ajuns la peste 10 milioane euro, iar anul trecut a atins cifra record în valoare de 31,2 milioane euro. Este o evoluție excelentă a companiei antreprenorului Călin Văduva.

Și profitul net declarat anul trecut este cel mai mare de la înființare până acum. Profitul de peste 4 milioane euro înregistrat în 2019 este cu 1,3 milioane euro mai mare față de cel din 2018.

Compania Fortech este deținută de trei asociați: Călin Văduva (65%), Ana Banabic (18%) și Dorel Banabic (18%). Cei trei sunt cofondatorii companiei. Călin Văduva și Ana Banabic sunt administratorii firmei. Fortech are patru centre operaționale în Oradea, Brașov, Iași și Cluj.

Potrivit topantreprenori.ro, Călin Văduva a început ca profesor la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, apoi a prins un contract în Grecia. S-a întors la catedră, după care s-a angajat la o firmă japoneză. Aşa a arătat traseul profesional al lui Călin Văduva înainte să o apuce pe drumul antreprenoriatului. Încercarea s-a numit Art Net, unul dintre primii dezvoltatori de software din Cluj-Napoca. Reuşita se numeşte Fortech, astăzi una dintre marile companii care reprezintă cu cinste industria românească de software atât în Europa, cât şi peste Ocean.

Compania, specializată în outsourcing, acoperă întregul ciclu de dezvoltare a unui produs software, din etapa de analiză de business, la dezvoltare de specificații, architecturi, dezvoltare, testare și mentenanță.

Reputaţia i-a adus un bogat portofoliu de clienţi, aşa că la mijlocul anului trecut şi-a deschis în SUA, la Chicago, primul birou de vânzări şi consultanţă din afara ţării.

Adauga comentariu