Calin Popescu Tariceanu: “Mafia politica la Cluj are o dimensiune aparte”

Pe vremea cand era premier, in anul 2006, statea la aceeasi masa rotunda din Sala de Sticla a Primariei Cluj-Napoca punand la cale tara cu partenerul sau de nadejde Emil Boc membru in alianta D.A.  Azi, Calin Popescu Tariceanu a lansat un atac dur la adresa primarului in functie si senatorului PNL Alin Tise, acuzandu-i ca la Cluj mafia politica are o dimensiune aparte. 

Presedintele Senatului Romaniei, Calin Popescu Tariceanu a facut azi la Cluj-Napoca cateva referiri cu privire la modul in care Clujul este guvernat de catre Emil Boc. Taricenu a tinut sa precizeze ca Boc este pe de o parte un primar fara viziune si pe de alta parte executatnt marunt, care daca are un sef care sa ii dea ordine nu ezita sa se conformeze.  

“Primarii sunt in general preocupati de gestiune administrativa a treburilor curente. Gestiunea dministrativa a treburilor curente trebuie de fapt sa fie facuta nu atat de primar cat de serviciile specializate din cadrul primariei iar primarul trebuie sa dezvolte o viziune de dezvoltare a orasului. Care ar trebui sa anticipeze dezvoltarea si nu sa propuna solutii pentru problemele cu care orasul se confrunta de 10 sau 15 ani, cum se imtampla peste tot in Romania. Primarii rezolva problemele trecutului nu au nicio viziune de viitor. Domnul Boc dovedeste si ca primar, asa cum a dovedit si ca prim ministru, ca nu este un om de viziune. Este un bun executant, marunt, daca se gaseste si un sef care sa ii dea un ordin nu are niciun fel de problema sa se conformeze. Nu face decat sa mearga pe tiparele politice cele mai proaste pe care Romania le-a dobandit in cei 25-26 de ani de la caderea comunismului. Adica mafia politica la Cluj are o dimensiune aparte. Mafia este de fapt familia politica domnul Boc si cu finul. Finul si cu nasul impreuna conducem orasul.  Asta este modelul pe care l-am vazut si care este deplas si criticat peste tot. Eu ma asteptam al Cluj sa nu vad genul asta de smecherii la Consiliul Local. La Cluj sunt absolut deceptionat", a afirmat Calin Popescu Tariceanu.

 

 

Adauga comentariu