Calin Platon cere in instanta banii pentru lucrarile executate ilegal

Calin Platon, seful SC Drumuri si Poduri Judetene Cluj SA, societatea care a executat, spun autoritatile, lucrari ilegale pe drumurile judetului in valoare de peste 3,6 milioane de lei, combate acuzatiile care i se aduc. DPJ Cluj a dat in judecata Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat (RAADPP), in incercarea de a obtine banii pentru lucrarile despre care nu se stie daca au fost sau nu executate.

Noi am avut contract, bineinteles ca am avut. Nu exista ilegalitati in ceea ce priveste contractul. Nu stiu ce spune domnul Avram (n.r. directorul RAADPP), atata timp cat dansul nu era sef pe vremea aia, dar astea sunt decratiile lui, pentru care dansul este responsabil. Noi suntem in proces in acest moment. Instanta va stabili unde e adevarul. Atata timp cat este un proces in derulare, nu am ce sa comentez”, a declarat Calin Platon pentru Ziar de Cluj.

In primul semestru al anului trecut, DPJ Cluj a cheltuit pentru trei santiere (Dej-Gherla, Gilau-Huedin si Turda) peste 3,6 milioane de lei. Banii au fost cheltuiti pentru “intretinere imbracaminti asfaltice”, lucrari efectuate in lunile martie, aprilie, mai si iunie ale anului 2014 si “strat binder” in aprilie 2014. Apoi, in iulie 2014, societatea condusa de Platon s-a indreptat catre regia judetului si a cerut ca banii sa-i fie decontati.

Doar ca seful RAADPP, Mircea Avram, spune ca nu a existat niciun contract de executie semnat cu DPJ Cluj si, prin urmare, refuza sa plateasca cei 3,6 milioane de lei ceruti pentru decontarea lucrarilor de intretinere.

Din ceea ce stiu, RAADPP are un buget pentru investitii si pentru intretinere si e responsabila pentru modul si forma in care dau mai departe lucrarile. Doar ea poate sa incheie contracte pentru executare de lucrari, atat de investitii, cat si de intretinere. Despre lucrarile la care va referiti eu nu stiu absolut nimic. Nu am fost in Consiliul Judetean atunci, nu stiu cum au fost executate si daca au fost executate acele lucrari”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Horatiu Catarig, vicepresedintle Consiliului Judetean Cluj.

 

Adauga comentariu