Călin Man, unul dintre proxeneții din dosarul Pești la Dej, a fost reținut pentru că a vrut să mituiască procurorul și polițistul care îl anchetează

Interlopul Călin Man, cercetat în dosarul Pești la Dej, a fost reținut pentru 24 de ore după ce a încercat să mituiască agentul de poliție care îl amcheta și ulterior procurorul pentru a obține o clasare în acest dosar. Călin Man era un apropiat al polițiștilor din Dej.  Acesta este un proxenet violent care poza drept mare filantrop, iar numele său a apărut în postări laudative pe pagina de Facebook a IPJ Cluj, el fiind un apropiat al polițiștilor Alin Câmpean, Gavril Valer și Dacian Târnovan. 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27 octombrie 2020, a unui inculpat, persoană fizică, pentru comiterea infracțiunii de dare de mită și cumpărare de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada septembrie – 20 octombrie 2020, inculpatul, față de care era dispusă măsura controlului judiciar într-un dosar penal în care era cercetat pentru proxenetism, ar fi promis ofițerului de poliție care-l ancheta suma de 15.000 euro din care o parte ar fi urmat să ajungă la procuror pentru ca în schimb să obțină soluția clasării în dosarul menționat.

Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citește și:

STENOGRAME din DOSARUL PEȘTI la DEJ/ Călin Man, prietenul polițiștilor și peștele escortei BOMBO: „Ai, ce te bat. No stai, fu**-*e Dumnezo”

În dosarul Pești la Dej au fost cercetați Vlașin Tudor (fratele Dragăi), Cosmin Pop zis Șharpele Nebun, Codin Pop zis COCO, Lucian Jula (anchetat în trecut pentru proxenetism), Rotaru și Călin Man - tovarășul polițiștilor Alin Câmpean și ”Domnul Valer”. 

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2016-2020, în urma practicării prostituției, bărbații ar fi obținut sume mari de bani, aproximativ 1.000.000 euro, aceștia fiind trimiși în România, prin intermediul unor terțe persoane sau prin servicii de transfer de bani la distanță. Totodată, în cauză, față de alte două persoane, au fost extinse cercetările cu privire la comiterea infracțiunii de camătă. În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate autoturisme, articole de îmbrăcăminte și bunuri de lux. Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale.

Adauga comentariu