Calea Soporului sare de la modernizare și anul acesta. Boc vine cu o nouă promisiune

Calea Soporului este una dintre cele mai lungi străzi din Cluj-Napoca, dar și una dintre cele mai proaste. Aflată la doar 15 minute de centrul orașului, pe cei 4 kilometri cât însumează lungimea străzii, Calea Soporului arată ca o uliță de la țară, fără canalizare, fără rigole și, bineînțeles, fără asfalt.

Ca să ajungă în oraș, oamenii își rup mașinile în drumul extrem de prost, care este plin de gropi și praf când afară e vreme bună și plin de bălți și noroi când plouă sau ninge. Ca pieton e aproape la fel de rău de mers ca și cum mașina. Dacă mergi pe jos îți rupi încălțămintea sau picioarele, dacă mergi cu autoturismul îți distrugi mașina. Mijloc de transport în comun nu există pe această stradă așa că locuitorii de pe Calea Soporului fie merg pe jos, fie cu mașina.


De nenumărate ori, locuitorii din această zonă au cerut conducerii Primăriei să modernizeze strada, dar niciun primar nu a dar curs doleanțelor oamenilor. De 20 de ani, primarii care s-au perindat în fruntea orașului au făcut doar promisiuni, dar niciun proiect de reparare a străzii.


Până în 2016 când strada a fost inundată din cauza ploilor însemnate, Emil Boc nu i-a băgat în seamă aproape deloc pe locuitorii de pe Calea Soporului. Atunci s-a echipat cu cizme de cauciuc și umbrelă și s-a dus la fața locului. Le-a promis oamenilor că strada va fi modernizată.


„În 2017 - 2018 este programată modernizarea străzii Sopor conform prevederilor Planului Urbanistic Actual”, scria Boc pe Facebook.


Se pare că în 2017 nu va fi făcută nicio lucrare de modernizare a străzii. Doar pentru anul viitor, Boc are promisiuni. Dacă se vor concretiza rămâne de văzut. Nu ar fi prima dată când oamenii sunt amăgiți cu vorbe.


„Colonia Sopor este o lucrare pe termen mediu și lung, acum se lucrează la identificarea proprietăților pentru a putea stabili servituțile de drum pentru că este un drum care va avea dimensiuni și distanțe mari. Acum se fac doar lucrări de întreținere, specifice străzilor nemodernizate, pentru a se putea circula.  Începând de anul viitor, după finalizarea utilităților, probabil se va putea trece la o etapă de modernizare a ei”, a declarat Emil Boc, în urmă cu câteva zile, la postul de radio Napoca FM.

Comentarii

Claudia

29.04.2017 23:18

L-au votat locuitorii străzii?

Nicu

30.04.2017 11:26

Domnul Boc probabil nu stie care este situatia de acolo, in zona fostului CAP s-au construit deja un grup de blocuri si altele sunt in constructie. Niste vile au aparut, nu putine, iar daca situatia scapa de sub control, va ajunge ca si Buna Ziua. Drumul e asfaltat pana in zona santierelor. Din spusele celor de acolo inteleg ca va apare un cartier mare, blocuri cu 10 etaje. Poate isi face timp domnul Boc sa dea o fuga pana acolo pana se mai poate interveni pentru drum, sa nu se trezeasca cu drumul ingust, prins intre constructii. Utilitatile sunt trase pana la blocurile de acolo, de acolo nu ar fi nici o problema sa se continue. Dar prea se tace, prea e pusa batista pe tambal, ceva interese, afeceri veroase, sincer sa fiu nu mai stiu ce sa cred. E plin de putregai.

Adauga comentariu