Calea Baciului, strada pe care nu ajunge nici taxiul

Drumuri sparte, blocuri prafuite, zeci de masini blocate in coloane ce se intind pe sute de metri, muncitori plictisiti si nimeni pe strada. E imaginea Caii Baciului si a imprejurimilor, zona considerata “aproape rezidentiala” de catre agentiile imobiliare.  

In relitate, aici nu exista oameni. Sau, daca sunt, se ascund bine in case si apartamente, caci pe strada nu e nici tipatenie de om. Singurele fete de care dai cu ochii sunt cele schimonosite din masini, care se chinuie sa parcurga o portiune de cateva sute de metri in cateva zeci de minute.

Drumul e rupt in doua, la propriu. Banda de mers catre Baciu e mai inalta cu aproape o jumatate de metru decat cea care duce spre oras. Nici trotuare nu exista – pe marginea drumului serpuiesc niste carari care se intrerup ici colo, asa ca e mai convenabil sa calci pe rigolele de langa sosea, si ele intrerupte.

Cand drumul e liber, praful de pe sosea formeaza un nor gri pe toata strada – atunci incep sa ti se strapezeasca dintii si sa te usture ochii. Probabil asta e si motivul pentru care nimeni nu se incumeta sa faca pe pietonul viteaz pe aici.

Oamenilor care locuiesc aici le e atat de frica de strazi incat nu ajung  nici pana la containerele de la capatul blocului sau al casei. Astfel, pe strazile din apropierea Caii Baciului poti gasi, in santuri sau pe spatiul verde: canapele, fotolii, mese de calcat, covoare, scaune si haine. Pet-urile si pungile sunt la ordinea zilei. Gunoiul e la el acasa de cum treci peste linia ferata, in orice directie te-ai uita.

Locul in care nu ajunge nici macar taxi-ul

Dupa 40 de minute petrecute la telefon cu dispecerele de la "n" firme de taximetrie din Cluj, un taximetrist care tocmai intra in tura si care, culmea, locuia exact in Baciu, s-a indurat si a acceptat comanda de pe Calea Baciului. In rest, chiar daca dispecerele au insistat cum au stiut ele mai bine, pentru adresa asta nu vine niciun sofer.

“E prea departe, e prea complicat”, spune sec taximetristul.

Nimeni nu vrea sa se bage in aglomeratie, in coloane ce se intind pe sute de metri, in acest cartier “al nimanui” al Clujului.

Comentarii

anca

15.10.2014 19:59

Pe sute de metri zici??? Zeci de minute?? Voi nu veniti dimineata din Baciu la birou in Cluj. COADA ESTE pana aproape la iesire din Baciu . Si pana la Lidl faci peste 45 minute. Si nu doar de cand se lucreaza...

Cristian

18.10.2014 18:48

Nu inteleg totusi cum reuseste o cvasijurnalista sa prezinte imaginea in acest fel. Sa intelegem ca noi, cei din Calea Baciului ne meritam soarta pentru ca sunt gunoaie pe strada? Ai mers dumneata, doamna draga, pana in zona rezidentiala sa vezi cum arata? Nu, tipic, ca orice jurnalist roman. Ai cerut parerea cuiva? ai venit cu o propunere pentru ce trebuie facut ca sa fie mai bine ?Cand ai sunat la taxi, ai stiut la ce adresa te afli, unde sa ceri masina ? Cum de altii reusesc sa prinda taxiuri la ore de varf, in 5 minute ?Cu scuzele de rigoare, pentru ca ceea ce urmeaza sa spun va suna destul de profan, da ia mergi dumneata in ***** ma-tii de unde ai venit, si mai documenteaza-te despre zonele carora le faci recenzie.P.S. - Banda aia "mai inalta" care merge spre Baciu, e nou creata, sa iti explice colegii ce inseamna drum in lucru si de ce se realizeaza exact cum a fost proiectat.

dibaciu

23.10.2014 10:03

Nu stiu ce sa zic.... proiect tipic "clujean" cu rigole in oras.... Nu inteleg si probabil nu voi intelege niciodata de ce in aceasta "metropola" s-a aprobat constructia de rigole in oras!!!! Oare nu era mai convenabil pentru trafic un sistem de canale pluviale cu geigere???? Cumulate cele 120 cm nu ducea la castigarea a inca unei benzi, sau macar a unor trotuare mai largi ???? Atat vreme cat in primarii se fac angajari doar pe criterii clientelare nici nu ma mira ca se intampla asa ceva!

locuitor din zona

03.06.2015 14:04

Acuma am vz si eu acest "reportaj" sau cum se numeste acest lucru lipsit de ...de tot. Distinsa doamna jurnalista, eu locuiesc pe Calea Baciului de 3 ani, am un copil de 5 luni si niciodata nu am stat mai mult de 3, 4 mn pana sa vina un taxi cerut prin dispecerat. In plus, la cativa metri de Lidl este statie de taxiuri...asta nu ati vz pt ca altfel nu cred ca ati fi scris ca nu ajung taxiurile aici. Praful si ceea ce ai vz pe strada sunt pentru ca strada e in lucru, era la vremea aia, acuma e aproape gata. Daca nu te doare mana sa scri si ceva de bine poti sa ne faci o vizita sa vezi cum arata acuma strada. Diferenta aia de juma de metru era tocmai pt a consolida mai bine drumul si al face mai trainic. Dar ca si orice mediocru e mai bine sa vorbesti de rau in loc sa te duca mintea sa te intrebi din ce motiv era acel praf si acele lucrari. Am mai auzit in aceste zile pe unii care bombane ca e praf in Cluj si se circula greu. Pai cum vreti sa se lucreze la strazi? In loc sa va para bine ca o sa arate si Clujul asta a oras normal, curat, fara gropi, cu copaci pe marginea drumului si trotuare pe care sa nu iti luxezi picioarele voi bonbaniti. Poate o sa fiti mai multumiti cand o sa fie gata

Adauga comentariu