Calea Baciului se umple de blocuri. Un imobil cu șase etaje a primit autorizație de construire

În urmă cu trei săptămâni, Primăria Cluj-Napoca a emis autorizația de construire pentru un bloc cu regim de înălțime 2S+P+5E+Er pe Calea Baciului nr. 67 – 70. Luni, 12 aprilie, a venit rândul unui alt imobil tot cu șase etaje (S+P+5E+Er), tot pe Calea Baciului, dar la numărul 78. Această arteră intens populată și circulată va deveni tot mai aglomerată odată cu construirea a tot mai multe blocuri.

Beneficiarul proiectului imobiliar de pe Calea Baciului nr. 78 este North Tower Construct, o firmă din Oradea cu zero cifră de afaceri, pierderi de 4800 lei și un singur angajat. Compania a fost înființată în 2017 și îi are ca asociați pe Marc Antoniu David și Hosman Felix. Hosman Felix a înființat la începutul acestui an și firma North Tower Residence, cu sediul în Oradea, alături de el fiind asociat și Claudiu Timotei Galea. Obiectul de activitate al firmei este dezvoltarea și promovarea imobiliară.

Același Hosman Felix mai are alte câteva firme: Carbenta SRL Oradea (comerț cu autoturisme și autovehicule ușoare), anul trecut înregistrând o cifră de afaceri de peste 3 milioane lei și un profit de peste 115.000 lei; Leofex Prod SRL Oradea (fabricarea încălțămintei), cu o cifră de afaceri de aproape 900.000 lei și un profit de 405.000 lei; Felison Prod SRL Oradea (fabricarea produselor din beton pentru construcții), cu o cifră de afaceri zero și pierderi de 4.500 lei; Fedan Comexim SRL Oradea – radiată și exclusă din selecții.

Planul Urbanistic de Detaliu pentru acest bloc a fost aprobat în decembrie 2020. Durata de execuție a lucrărilor este de 36 de luni.

Potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea PUD, parcela pe care va fi construit blocul este o parcelă de colț, în suprafață de 886 mp, situată la intersecția străzilor Valea Seacă și Calea Baciului, delimitată de parcele cu fond construit în partea nordică și în vest.

Citește și:

Blocuri cu cel puțin șase etaje pe Calea Baciului se aprobă pe bandă rulantă. Primăria a dat autorizație pentru un imobil cu 70 de apartamente, deși traficul se sufocă în zonă

Adauga comentariu