Sanatate

Calciul natural, solutia pentru oase sanatoase

Functia de baza a calciului este aceea de mentinere a structurii scheletului osos, in care se afla 99% din totalul cantitatii de calciu din organism. Calciul din oase se afla in stare de echilibru dinamic cu calciul aflat in sange, care este in proportie de 1% si are un rol foarte important in procesele de coagulare a sangelui, in cele de generare si transmitere a impulsurilor nervoase, in contractiile fibrelor musculare, in activarea unor sisteme enzimatice si in secretia unor hormoni.

Citratul de Calciu Biologic este un supliment alimentar cu rol adjuvant in intarirea oaselor prin absorbtia maxima a calciului extras din coji de oua, iar Calciu Natural este un supliment alimentar cu rol adjuvant in intarirea oaselor si echilibrarea sistemului nervos. Ambele suplimente sunt produse marca Hypericum si fac parte din gama matrXsan.

S-a dovedit ca sarurile organice de calciu (cum este citratul de calciu) sunt superioare terapeutic prin faptul ca sunt mai asimilabile in organism decat cele anorganice. Mai mult decat atat, citratul de calciu este un constituent normal al oaselor.

Citratul de calciu din cele doua produse este un citrat de calciu biologic, acesta este extras dintr-o sursa naturala, cojile de oua, ceea ce face ca absorbtia acestuia in organism sa fi e maxima, astfel ca beneficiile calciului natural extras din coji de oua sa fi e cele mai mari pentru sanatatea oaselor si a intregului organism.

Magneziul este unul dintre partenerii calciului in procesul de formare a oaselor si a smaltului dentar. El impiedica formarea depozitelor de calciu in tesuturile moi, in rinichi si la nivelul bilei (sub forma de calculi renali sau biliari). El participa, de asemenea, in calitate de cofactor, la peste 300 de reactii enzimatice din organism, contribuind la producerea energiei, metabolismul glucozei, biosinteza proteinelor, metabolismul lipidelor si acizilor nucleici, transmiterea semnalelor nervoase, participa la vasodilatatie. Are o importanta deosebita in  protectia organismului impotriva efectelor negative ale stresului.

Raportul dintre cantitatea de calciu si cea de magneziu in alimentatie sau suplimente alimentare trebuie sa fi e de 2:1. Insuficienta profunda de magneziu poate provoca hipocalcemie.

Pentru asimilarea eficienta a calciului si a magneziului din tractul gastrointestinal este necesara vitamina D, care actioneaza astfel asupra intaririi sistemului osos si mentinerea rezistentei structurii scheletului. Ea nu permite rinichilor sa elimine in urina fosfatul, un alt partener al calciului in formarea oaselor.

Proprietati: mineralizante (restabilesc echilibrul la nivelul mineralelor din oase, dar si din intreg organismul, ajutand si la absorbtia altor minerale cum este fosforul, potasiul etc.), intaresc masa osoasa si mentin structura scheletului osos si a dintilor, reducand riscul formarii calcifi erilor in tesuturile moi, rinichi, bila; infl uenteaza benefic activitatea inimii, ajutand la reglarea ritmului cardiac, dar si functionarea sistemului circulator, regleaza presiunea sangelui si infl uenteaza pozitiv procesul de coagulare (fluidifi ca sangele); tonifiante nervoase dar si calmante, imbunatatesc memoria si cresc randamentul intelectual, cresc rezistenta la stres si sunt antidepresive, inlatura aparitia insomniilor rebele.

Recomandari: prevenirea carentei si completarea necesarului de calciu si magneziu din organism (hipocalcemie si hipomagneziemie); pentru crestere sanatoasa si armonioasa la copii si adolescenti, dar si in unele tulburari de crestere, tuturor celor care doresc sa-si construiasca si sa-si mentina un schelet osos sanatos si dinti puternici; prevenirea si terapia osteopeniei, a osteoporozei si a fracturilor datorate acesteia, in special la femeile aflate la menopauza; adjuvant in insuficienta paratiroidiana (cu fenomene de hipocalcemie si spasmofilie), crampe musculare, tulburari capilare si venoase; oboseala fizica si intelectuala, stari de stres, depresii, insomnii; femeilor insarcinate si care alapteaza; persoanelor varstnice; fumatorilor si persoanelor consumatoare de alcool si cafea in cantitati mari (acestia sunt si ei predispusi la osteoporoza).

.ro
Foto: Hypericum

Nota: Material cu caracter publicitar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *