Călătoriile cu taxiul vor fi mai scumpe. Boc a acceptat majorarea tarifelor

Clujenii vor plăti mai mult pentru călătoriile cu taxi, primarul Boc acceptând în sfârșit solicitările de majorare a tarifelor venite din parte taximetriștilor. Ultima majorare a tarifelor datează din 2013, susțin taximetriștii, astfel că era nevoie de o ajustare a prețurilor.

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre de urmează să fie discutat în caddrul Ședinței Consiliului Local din 16 decembrie, tarifele vor fi  2,95 lei/km, tarif de zi și 3,25 lei/km tarif de noapte. Aceste majorări sunt mai mici decât cele pe care le-au solicitat inițial taximetriștii. Aceștia au propus o creștere a tarifului de zi de la 2,25 lei/km la 3,39 lei/km. Iar în ceea ce privește tariful de noapte, acesta va fi majorat de la 2,95 la 3,25. 

Primarul Emil Boc a menționat că noile tarife sunt stabilite în urma unor calcule matematice, respectându-se parametri legali.

”Este de completat, de încadrat într-un tabel date cu privire la ce înseamnă diferența de preț și care trebuie să scoată exact noul preț. Trebuie făcute toate calculele, pe toate componentele. Tariful acesta nu îl inventează primarul că stă el și se uită și zice că ar trebui să fie cam atât. Merg cu taxiul. Nu pot să mă pronuț asupra tarifului pentru că ar însemna să influențez vreo decizie. Trebuie să fie atât cât reiese din calcule. Eu pot să spun orice dar pot să aplic doar ce spune legea. Pot să am o opinie ca orice cetățean, dar ca primar trebuie să promovez ce spune legea. Nici ca unii, nici ca alții ci doar ce spune cadrul legal. Acel preț care va rezulta din calcule matematice va fi prețul pe care îl voi propune în cansiliul local”, potrivit primarului Emil Boc.

 

Adauga comentariu