Câinii cu stăpân omoară animalele sălbatice din Borhanci – Bună Ziua. Poliția monitorizează zona după sesizarea Ziar de Cluj – FOTO

În zona cartierelor Borhanci – Bună Ziua, au fost găsite căprioare moarte, dar și resturi de animale sălbatice. Oamenii din zonă spun că vinovați de situația nefirească se fac stăpânii care își lasă câinii nesupravegheați astfel că patrupedele atacă și chiar omoară căprioare. Această problemă a fost semnalată, în urmă cu câteva zile, de Organizația pentru Protecția Mediului și Antibraconaj.

„În doar O SINGURĂ SĂPTĂMÂNA, două animale (căpriori) rănite din cauza câinilor cu stăpân lăsați liberi în zona Borhanci - Bună Ziua, plus fragmente din alte căprioare, găsite în aceeași zonă.

Încă suntem în căutarea bărbatului cu câinele care a atacat o căprioară vineri seara la ora 17, pe strada Nicolae Corches, zona străzii Mihai Românul.

Vom solicita controale mai drastice ale posesorilor de câini din aceste zone către poliție - Biroul Protecția Animalelor și către Poliția locală Cluj-Napoca.

Orice informații ne sunt de folos!

Mulțimim poliției locale și USAMV pentru colaborarea în rezolvarea acestor cazuri, în mod direct.

De asemenea, mulțumim Serviciului Arme din cadrul IPJ CLUJ, precum și cetățenilor vigilenți din zonă, fără de care nu am fi putut interveni la timp!”, au scris reprezentanții Organizației pentru Protecția Mediului și Antibraconaj pe pagina lor de Facebook.

Mesajul este însoțit de câteva fotografii cu animalele moarte găsite de ei.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au precizat că nu au primit nicio plângere cu privire la cazurile despre care vorbesc ONG-iștii pe pagina lor de Facebook. Însă, în urma sesizării Ziar de Cluj, zona va fi monitorizată.

„În baza datelor primite rezulta faptul ca nu au fost formulate sesizări privind incidentul la care ati făcut referire. În colaborare cu reprezentanții autorităților publice, zona respectivă va fi monitorizată, în vederea prevenirii evenimentelor negative, precum și luarea măsurilor legale în consecință”, au declarat, pentru Ziar de Cluj, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Adauga comentariu