Caine maltratat de un interlop. Autoritatile clujene stau cu mainile in san

Un clujean este acuzat de tratament inadecvat asupra animalelor. Vecinii afirma ca pe o propietate nelocuita de pe strada Beiusului numarul 56, stapanul unuei cateluse gestante, rasa cane corso, ofera conditii de trai animalului deplorabile in timp ce autoritatile abilitate nu intervin. 

Mai multe asociatii clujene pentru protectia animalelor sunt ingrijorate de modul in care Radu Goga intelege sa ingrijeasca un animal de companie. O femela gestanta  rasa cane corso este tinuta in lant infometata si fara o sursa de apa curata de catre acesta. Potrivit vecinilor, Radu Goga detine in proprietate mai multi caini in sapte locatii din oras dar cu toate acestea fata de animalele respective nu are minim de respect. Personajul nu se afla la prima abatere privind tratamentul inadecvat asa cum este  cea sesizata recent pe reteaua de socializare Facebook fiind la a treia abatere potrivit vecinilor.

“Avem un pui de interlop la Cluj, peste care nimeni nu se baga.Politia a spus ca nu se baga atata timp cat cainele traieste. Un caz de maltratare este un caz de maltratare si legea trebuie respectata si pusa in aplicare! Sa intelegem ca politia favorizeaza interlopii in comuna asta? Daca un tata isi lasa copii nemancati saptamani intregi voi nu interveniti pana cand nu constatati decesul? Rusine sa va fie!”este unul dintre comentariile postate in urma aparitiei imaginilor cu  cainele tinut in conditii mizere.

Cetatenii care au sesizat cazul  privind starea catelusei au descris felul prin care Radu Goga intelege sa ingijeasca un caine.

“Cainele este consteliv, dar nu refuza hrana. Este infometat si inghite bucati intregi. Est tinut in lant fara adapost adecvat si in conditii insalubre intre gunoaie. Pe picioarele din spate prezinta zone cu bana cazuta, probabil lipsa de hrana si degeraturi in lipsa unui adapost. Blana este neintretinuta si cu paraziti. Cateaua este gestanta iar puii sunt in pericol din cauza lipsei de hrana si a unui adapost. Este izolata de orice contact cu un om proprietatea fiind nelocuita si nu are un un imediat ajutor la nastere.Mai mult la ultima vizita s-a constatat lantul incurcat si ea prinsa de un stalp metalic fara apa sau umbra. Printre gunoaiele in care traieste se poate observa un butoi cu apa murdara si unul cu mancarea stricata pe care o primeste”, a afirmat unul dintre vecini.

Poltia Locala nu are cadru legal pentru a sanctiona pe stapanul cainelui, potrivit afirmatiilor reprezentantilor primariei, si a redirectionat sesizarea catre Directia de Sanatate Veterinara. DSV, in urma sesizarilor, a trimis unul dintre specialistii institutiei la fata locului, urmand ca in cursul zilei de maine sa fie prezentat un raport cu privire la cele reclamate de catre cetateni si sanctiunile care vor fi aplicate stapanului cainelui.

Comentarii

Ana

02.06.2016 16:06

Bine ca oamenii care isi plimba cainii complet inofensivi pe marginea Somesului sunt amendati, dar animalele astea de oameni o duc bine mersi. Pe ei nu ii pedepseste legea.As aprecia foarte mult daca ati posta maine raportul de la DSV!

Florin

02.06.2016 19:16

Bine ca pe cei care tin mai multi caini , dar au grija de ei ii pot amenda au si lege  si metodologii.. le e frica ,de aceea nu se baga. 

Radu

02.06.2016 22:28

Nu e obligat nimeni sa umble in rahatii cainelui tau. Tine-l la tine acasa si traiti acolo ca-ntre animale! ;) ADMIN: zise deseul uman. :)

Muresan Rares Ilie

03.06.2016 10:52

Pai le e frica TARANILOR de la locala sa-l amendeze pt ca cine stie ce relatii are bulangiul ala obosit

Adauga comentariu