„Câine agresiv” și „câine periculos”, în limbajul RADP: „Orice câine definit ca atare de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 55/2002, cu modificările ulterioare”

Hotărârile Consiliului de Administrație al RADP Cluj conțin formulări demne de „cascadorii râsului”. 

În cadrul „Regulamentului privind organizarea și funcționarea Centrului de Gestionare a Câinilor fără Stăpân”, semnat și parafat de către directorul general al RADP, ing. Ion Pantelimon, și aprobat prin hotărârea Consiliului de Administrație din data de 15.09.2016, regăsim, la articolul 2, următoarele precizări:

„Art. 2. În sensul prezentului regulament, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:

l) câine agresiv – orice câine definit ca atare de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, aprobată cu modificări prin Legea nr. 60/2004

m) câine periculos – orice câine definit ca atare de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 55/2002, cu modificările ulterioare”

Dacă acesta este limbajul folosit în documentele interne ale instituției, nu este de mirare că RADP nu comunică cu presa. Instituția condusă de Ion Pantelimon evită probabil, prin lipsa de transparență, să devină o sursă inepuizabilă de comic de limbaj și de situație.


Adauga comentariu