Cai de comunicare cu un barbat

Odata ce ai inceput o conversatie cu un barbat, nu-ti va lua mult timp sa-ti dai seama, din gesturile si atitudinea lui, daca este sau nu interesat de tine. Daca este, treci la faza urmatoare: obtine numarul de telefon, adresa lui de e-mail sau, mai nou, ID-ul de pe Messenger. Adu-ti aminte ca nu incerci sa-l imbrobodesti, ci sa deschizi cai de comunicare si cunoastere reciproca. Daca sunteti compatibili, o veti sti imediat amandoi. Aminteste-ti ca nu te intereseaza barbatii care nu se uita la tine.

 

 

Fie ca pare exact genul tau, fie ca prevezi o simpla legatura pasagera, cand va despartiti si iti cere numarul de telefon asigura-te intotdeauna ca ti-l da si el pe al lui. Daca n-ai carti de vizita de la birou, comanda-ti unele cu numele, telefonul si adresa ta de e-mail. Cartile de vizita nu sunt deloc exagerate; dimpotriva, sunt de bun gust si profesionale. Si mult mai avantajoase decat sa-l lasi sa plece cu mana goala, sa folosesti un servetel sau sa te chinui sa gasesti un pix. Ia cu tine un numar suficient din ele. Dar fi selectiva: foloseste-le doar pentru persoanele pe care le placi si de care ai vrea sa mai auzi, nu pentru toata lumea. Nu da niciodata cartea de vizita personala daca nu esti sigura ca ti-ai dori sa-l vezi din nou.

 

 

Daca ii ceri numarul de telefon, poti hotari mai tarziu daca vrei sau nu sa-l folosesti. Fara numarul tipului, depinzi de el si de programul lui. Prin urmare, ce faci? Cand el iti cere numarul, iti dai cartea ta de vizita personala si i-o ceri pe-a lui. Daca nu are, scoti un pix si un carnetel pe care le-ai pregatit dinainte. Inca odata, metoda cea mai simpla si directa functioneaza cel mai bine: “Mi-a facut placere sa vorbesc cu tine, dar acum trebuie sa plec. Ce-ar fi sa schimbam numerele de telefon ca sa continuam alta data?” Sau si mai eficient: “Vreau sa dau o petrecere sa te invit; ai o carte de vizita?” Apoi da petrecerea! Daca si cateva dintre prietenele tale se ocupa de “vanatoare”, poti sa organizezi cu ele o mica petrecere la care sa-i invite pe toti acesti domni interesanti.

 

 

Daca tipul a plecat sau nu ati avut ocazia sa va schimbati numerele de telefon, este absolut firesc sa dai cartea ta de vizita personala unuia dintre prietenii lui si sa-i spui: “N-am avut ocazia sa-mi iau la revedere, poti sa-i dai pritenului tau cartea mea de vizita?” sau “ N-am reusit sa fac cunostinta si cu prietenul tau. Ai vrea te rog sa-i dai cartea mea de vizita si sa-i spui ca mi-ar face placere sa bem o cafea impreuna?”  Fa tot ce poti; nu rata ocazia. Dar nu uita, unii vor suna, altii nu.

 

 

“In ce ma priveste, flirtul de la distanta imi merge bine de minune. Intr-o seara, ii cautam privirea si-i zambeam unui BD (barbat disponibil) care statea la o masa alaturata cu un grup mare de prieteni. Inainte sa plec cu prietenii mei, i-am dat cartea mea de vizita unuia dintre prietenii lui, care tocmai aducea bauturile. Intrigat, tipul m-a sunat a doua zi. Am aflat ca este directorul administrativ al Scolii Comerciale din H. Cand ne-am intalnit la cina, am aranjat sa-mi aduc toate prietenele la urmatoarea reuniune a Scolii. Culmea a fost ca mi-a trimis o copie a pliantului Scolii Comerciale cu poze si informatii despre 675 de barbati, majoritatea necasatoriti. Asta e! Cat de fericite am fost toate! Am facut o lista cu totii barbatii singuri si interesanti pe care ne gandeam sa-i cunoastem si el a arajat o petrecere. Una dintre prietenele mele si-a intalnit acolo viitorul sot. Daca esti curajoasa, vei fi rasplatita cu rezultate extraordinare”. (Marturisire, Diana, 26 de ani)

 

 

Ce faci cand nu vrei sa-i dai numarul de telefon? Pe de alta parte, simplul fapt ca stai de vorba cu un tip nu te obliga sa-i dai numarul de telefon. Daca intuitia iti spune “nu” tine cont de ea. Daca nu te intereseaza foarte mult, nu-i da cartea de vizita. Daca eziti si ai vrea sa mai stai de vorba cu el inainte de a hotari o intalnire, spune-i ceva de genul: “Sunt foarte greu de gasit, de ce nu-mi dai numarul tau de telefon ca sa te caut eu?” Astfel te plasezi intr-o pozitie privilegiata: tu hotarasti daca-l vei suna si cand. Daca i-ai spune pur si simplu ca nu ai telefon, si-ar da seama ca vrei sa scapi de el. Incearca sa fii dioplomata: “Colega mea de camera are de lucru acasa si nu-mi place s-o deranjez cu telefoanele mele personale, asa ca mi-e mai usor sa te sun eu.” Sau da-i numarul de la serviciu. Ai auzit probabil femei zicand: “Nu stiu de ce m-am incurcat cu fraierul asta!” Ei bine, fii prevazatoare – nu da oricui numarul tau de telefon!

 

 

Ce faci acum, cand ai numarul lui? Ia cartile de vizita acasa (nu barbatii!) si arangeaza numerele de telefon in agenda barbatilor disponibili. Douasprezece pagini capsate, cate una pentru fiecare luna sunt exact ceea ce trebuie. Adauga cate o notita ca sa-ti amintesti unde l-ai cunoscut si toate celelalte detalii. Orice informatie despre hobby-urile sau domeniile lui de interes iti va fi de ajutor mai tarziu, cand vrei vrea sa stabilesti o intalnire. Daca ti se pare inutil, gandeste-te ca pot trece 2-4 saptamani pana cand il vei revedea. Sa nu iti imaginezi nici o clipa ca barbatii nu-si fac anumite notite pe cartile de vizita – si-nca cum! Adu-ti aminte, “vanatoarea” inseamna sa faci cunostinta cu foarte multi barbati ca sa ai de unde alege. Pe cel mai bun pentru tine! Daca nu-ti iei notite despre un tip anume, cand va suna ai sa-l confunzi ci Vladut, pe care l-ai cunoscut la o petrecere, sau cu Marian, pe care l-ai cunoscut in parc, si s-ar putea ca Dan sa nu te mai sune niciodata. Dar asa, de indata ce te suna cineva, poti sa iei lista si sa-ti reamintesti toate informatiile despre cel care te cauta si astfel, poti sa incepi conversatia cum trebuie.

 

 


Adauga comentariu