Cad capete in MAI, STS si ROMATSA, in urma esecului interventiei in cazul accidentului aviatic

Premierul Victor Ponta a anuntat astazi ca secretarul de stat din Ministerul de Interne Cristian Chiper, precum si sefii Serviciului de Telecomunicatii Speciale si ai Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) vor fi demisi pentru deficiente inacceptabile in cazul accidentului aviatic din Muntii Apuseni.

“Am constatat, ca prima concluzie, in baza raportului, ca au existat in operatiunea de cautare si salvare deficiente inacceptabile. Concluzia pe care eu o consider intemeiata e ca in cadrul a 3 institutii importante, MAI, Romatsa si STS lucrurile au functionat inacceptabil de incet si fara o asumare a responsabilitatii. Din aceste motive am decis inlocuirea din functie a secretarului de stat Constantin Chiper de la MAI, solicitarea catre Ministrul Transporturilor pentru inlocuirea directorului general si directorului de operatiuni ROMATSA si voi solicita oficial inscrierea pe ordinea de zi a CSAT a unui raport privind activitatea STS in acest caz, si, prin decizia CSAT inlocuirea sefului STS. Romania cheltuie in fiecare an fonduri importante pentru dotarea tuturor structurilor statului care au responsabilitati. Indiferent de motive obiective, erori umane, vremea nefavorabila, consider totusi in baza raportului ca interventia de luni a fost un esec”, a aratat premierul, citat de Hotnews.

Marcel Opris a fost numit in functia de director al Serviciului de Telecomunicatii Speciale in anul 2005, prin hotarare de catre Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT).  Aleodor Francu este directorul general al Romatsa din 2012, iar directorul departamentului operational este Bogdan Donciu.

Foto: rtv.net

Comentarii

liana

22.01.2014 21:17

Vai de Romania asta de cine e condusa! Zau ca ni se face lehamite!

Adauga comentariu