Ca la Cluj, la nimeni! Primăria a creat în Grigorescu un sens giratoriu în care nu e loc de mașini!

Pe strada Eremia Grigorescu, intersecție cu Rosetti, Primăria a creat un sens giratoriu cel puțin paradoxal pentru că acesta, în loc să fluidizeze traficul, mai mult îl încurcă! De ce? Fiindcă autoturismele care vor să întoarcă aici pur și simplu nu au loc suficient, șoferii fiind nevoiți să facă mai multe manevre pentru a putea trece cu bine de sens. În timp ce o mașină face manevre să scape din sensul buclucaș, celelalte așteaptă la rând și astfel, în orele de vârf, se formează coloane de mașini.

„Spațiul este foarte mic. Ar trebui un pic îngustate trotuarele ca să se poată rezolva problema, pentru a nu face manevre în momentul în care vrem să ne întoarcem. De fiecare dată trebuie să facem manevre pentru că este spațiul foarte mic! În momentul în care vine o autoutilitară, face mult mai multe manevre sau chiar urcă pe trotuar pentru ca să poată să facă sensul giratoriu! Dacă s-ar reduce un pic din trotuare și s-ar face banda pentru sensul giratoriu mai mare, s-ar fluidiza traficul și nu ar mai trebui făcute atâtea manevre!”, a explicat, pentru Ziar de Cluj, Mirela Nistor, taximetrist la dispeceratul ”The Good Cab”.

Așadar, Primăria a reușit o nouă contraperformanță: a creat un sens giratoriu prin care, în loc să fluidizeze traficul, doar l-a sufocat și mai tare, obligându-i pe șoferi să facă multiple manevre sau să se urce cu roțile pe trotuare pentru a putea întoarce în sens.

Ca la Cluj, la nimeni!


Comentarii

Popescu Genoveva

25.09.2017 20:27

Ca si locuitor al Cartierului Gruia si ca sofer imi postez dezacordul! Poate ca e greu de manevrat pentru masinile mari si DA, ar ajuta mult largirea spatiului cu reducerea trotuarelor, insa decizia de a face sens giratoriu a fost una excelenta! A decongestionat MULT traficul si cozile de pe Rossetti se misca rapid! Chiar nu isi mai aduc aminte taximetristii intervievati de dvs ce cozi erau inainte? Se statea si o ora la coborare....acum sunt 10-15 min din varful dealului la orele de varf! Sigur ca mai trebuie imbunatatit spatiul din sens dar solutia e eficace!

ada

26.09.2017 08:25

Nu e sens giratoriu, e marcarea unui punct in jurul caruia sa te invarti!

Daniel

26.09.2017 11:52

Cum ai dori?gen cel de la cora?

geo

26.09.2017 08:46

Cei care 'nu pot' sa-si tina masinile sub 3.5T pe drum, sunt rugati sa-si predeie permisele la cea mai apropiata sectie de politie. Multi au luat carnetul pe pile. Cu Skoda Octavia fac sensul lejer. Masinile de tonaj mare NU au ce cauta pe Rosetti, asa ca ei NU intorc, in cel mai bun caz o tin pe INAINTE!!!

gusti

26.09.2017 10:08

e mai indicat un semafor

Gigi

27.09.2017 09:37

bravoadik sa mai taie din trotuare?voi ganditi un pic?

Coleo

27.09.2017 21:09

Cei mai jalnici indivizi sunt cei care nu pricep ca puterea trebuie criticata. Indivizii acestia traiesc inca in pupincurismul si lipsa de coloana de pe vremea lui Ceausescu. Daca sunt timneri, au luat lipsa de coloana si pupincurismul de la amaratii lor de parinti. Si asa avem noi parte de niste incovoiati lipsiti de creier care numai sa pupe-n cur stiu. Si sa se mire ca voi criticati. Niste jalnici.

Adauga comentariu