Buta recunoaste: "Fac parte din echipa de management a Festivalului Untold"

In urma articolului publicat, ieri, de Ziar de Cluj, in care se arata ca Bogdan Buta controleaza in continuare Federatia SHARE, desi si-a dat demisia din functia de director anul trecut, acesta a transmis redactiei noastre un drept la replica. Buta recunoaste ca are relatii contractuale inca din trecut cu Primo Adalberte Bella, patronul PFA-ului EuropeanService Events, prin care sunt adusi la Untold Festval DJ-ii Avicii si David Guetta. El mai spune ca este doar “voluntar” SHARE, dar ca, intr-adevar, fac parte din echipa de management de proiect a Festivalului Untold.

Inrebat daca il cunoaste personal pe Primo Adalberte Bella, Bogdan Buta a raspuns:

“Da. Este Booking Agent-ul prin intermediul caruia am reusit sa aduc la Cluj artisti precum Lord of the Dance si Edvin Marton pe care ii reprezenta in exclusivitate in aceasta regiune a Europei. Am incercat si sa abordam direct managementul lor, dar tot catre dansul am fost directionati. In schimb a dat dovada de foarte mult profesionalism, incat am continuat colaborarea si pentru alte evenimente”.

El admite ca inca face parte din Federatia SHARE, insa doar ca voluntar.

“Sunt voluntar Share, iar asociatia pe care o conduc este membru fondator Share. Am sprijinit proiectul Cluj-Napoca - Capitala Europeana a Tineretului inca din faza initiala, de redactare a candidaturii si o sa-l sprijin in continuare sub orice forma pot”. El admite ca, din aceste considerente, foloseste o casuta de email cluj.2015.ro, “la fel ca multe alte persoane implicate in activitatile Share, dar care nu au vreo functie de conducere”.

Bogdan Buta a tinut sa aduca si cateva precizari, in care arata ca ideea festivalului i-a apartinut de la bun inceput:

“Ideea si conceptul festivalului a fost propus de mine catre Share si acceptat ca proiect strategic inainte de a avea functie de conducere in cadrul Federatiei Share. De asemenea, am cooptat mai multe persoane cu o ampla experienta profesionala in echipa de management a festivalului, iar toti o sa ne asiguram ca acest eveniment va fi unul de mare succes si cu beneficii semnificative pentru Municipiul Cluj-Napoca.

Vlad Pop este presedinte din momentul in care Share s-a constituit, iar Andras Farkas a fost numit Director Executiv de catre acesta. Eu am fost rugat sa ma implic ulterior in echipa de conducere. S-a infiintat functia de Director General de catre Adunarea Generala a Federatiei Share si am fost votat tot de catre Adunarea Generala in unanimitate in aceasta functie”.

El explica si motivul demisiei din SHARE:

“Dupa articolele pline de neadevaruri scrise de Ziar de Cluj la adresa mea si dupa ce dna Aurelia Cristea a ales sa-si justifice incompetenta sa in a sustine proiectul Cluj2015 prin asa-zisele suspiciuni morale la adresa mea, am ales sa-mi depun demisia de onoare din aceasta functie. Asta strict pentru a nu oferi cuiva ocazia sa ma foloseasca pe mine ca scuza a incompetentei lor. Altfel nu i-as fi lasat la greu pe colegii mei. Sunt si voi fi alaturi de ei din postura de voluntar. Nu am nevoie de alte functii, in schimb experienta si expertiza mea sunt apreciate in continuare de catre colegii din Share.
Deci Vlad Pop nu mi-a luat mie locul la conducere, ci el a condus de la inceput Federatia Share. Atributiile mele de Director General au fost strict la nivel executiv, de a forma si coordona o echipa executiva. Momentan nu am nicio functie de conducere in cadrul federatiei Share, in schimb fac parte din echipa de management de proiect a Festivalului Untold.

Suma acordata de Consiliul Local este de aprox. 400.000 euro. Festivalul Untold va avea un numar de participanti de cel putin 5 ori mai mare decat orice alt festival organizat pana acum in Romania. Este normal ca un astfel de eveniment sa aiba un buget considerabil si pentru artisti. In schimb, diferenta de la 400.000 euro cat sunt bani publici, pana la costul total cu artistii - considerabil mai mult decat aceasta alocare, vor fi suportati din alte surse ( finantatori privati, sponsori, bilete, etc ).
Sunt convins de asemenea, ca Primaria Cluj-Napoca va incasa in schimb mai mult de 400.000 euro de pe urma acestui festival sub diferite forme de taxe si vom demonstra acest lucru. Sa nu mai vorbim ca prin acest eveniment s-a reusit plasarea municipiului pe harta internationala a evenimentelor majore, tinand cont ca tineri din mai toata lumea deja s-au inregistrat pentru bilete la Untold Festival, iar odata lansat conceptul din spatele acestui eveniment, intreaga tara va avea de castigat. Impactul va fi mai mare decat al oricarei alte campanii de turism desfasurata de Romania in ultimii ani”, a mai aratat el.

 

 

Comentarii

:))

10.02.2015 13:46

Daca incercati sa ii curatati pe acesti inconstienti care vor sa faca evenimente la care lumea sa isi doreasca sa mearga cu adevarat atunci multumiti-va cu evenimente gen Maria Natzionale si Billy Idol... Unde organizatorii erau dispusi sa dea bani doar sa arate sala plina. Clujul nu merita asemenea evenimente datorita voua care sunteti de atata timp in breasla evenimentelor. Campania dusa de ceva timp AntiUntold miroase a politica si la faptul ca unii chiar cred ca vor avea sanse la primarie in 2016.

Adauga comentariu