Bunicul Marius Nicoara, pus in geamul PNL de catre pezevenghii Buda si Boc

Stiti povestea cu bunicul decedat pe care nepotii l-au pus in geam ca sa-l vada postasul si sa le mai aduca doua-trei luni pensia? Cam asa a ajuns si Marius Nicoara, senatorul PNL si unul dintre oamenii care au pus bazele liberalismului la Cluj-Napoca.

Ultimul sau mandat de senator, e adevarat in opozitie, a fost cel mai sters din cariera sa politica, iar eu n-o sa ma leg de nu stiu ce scandal cu un pornosag pe care Nicoara il urmarea pe laptop (de fapt un filmulet electoral), si nici de dosarul pe care-l are, nu se stie in ce stadiu, in care conducea baut la volan. Ba n-o sa ma leg nici de nefericita alegere a lui Seplecan in fruntea CJ, alegere care i-a stirbit reputatia de om serios si de incredere.
Eu astazi o sa-l critic pe Marius Nicoara pentru munca de partid a filialei pe care o conduce si care nu prea exista si o sa-l acuz astazi de non-combat pentru faptul ca, deliberat sau nu, din cauza unor interese particulare sau nu, a predat vechiul PNL pe tava pedelistilor Emil Boc, Daniel Buda si Alin Tise.
Sa se supere pe mine Nicoara cat vrea, dar munca la partid lipseste cu desavarsire de peste un an si jumatate, de cand s-a intamplat fuziunea cu pedelistii. Nicoara nu a stiut gestiona gravele gauri de imagine produse in haina liberala, prin arestarea lui Horea Uioreanu. 
Dupa episodul Uioreanu, imaginea PNL a diminuat si mai mult pentru ca nimeni nu s-a preocupat sa-i stranga pe penelistii simpli si sa le explice ca este momentul in care trebuie sa lupte pentru identitatea acestui partid istoric. Daca Marius Nicoara crede ca spriturile de la restaurantul Sinaia sunt sedinte de partid, cred ca greseste enorm. Daca Nicoara crede ca sedintele de la sediul partidului, in care nu se discuta nimic, inseamna munca de partid, atunci inseamna ca e usor de inteles de ce pedelistii i-au acaparat partidul.

Stiti ce inteleg eu ca cetatean si jurnalist din faptul ca Alin Tise participa cap de lista la Consiliul Judetean Cluj? O sa inteleg ca PNL cel vechi nu a putut sa propuna sau sa produca un candidat de nivelul lui Alin Tise. O sa sara in sus de fund Tise, crezand ca il critic. De aceasta data insa o spun cu tarie ca Tise, pentru penuria de resurse umane existenta, este solutia perfecta. Notorietatea si cariera politica il fac sa merite sa fie cap de lista la CJ, desi 99% probabilitate se va retrage inainte de Parlamentare.

De ce a renuntat PNL-ul vechi la locul care i se cuvenea pentru CJ? De ce in ultimii doi ani, Marius Nicoara nu a reusit sa identifice un candidat cu potential si sanse, pentru a conduce judetul? Cine raspunde pentru guvernarea teribil de proasta a CJ-ului din ultimii patru ani? Fiindca, inevitabil, sigla PNL raspunde pentru mandatul inacceptabil si corupt al lui Uioreanu, sigla PNL deconteaza degringolada de un an si jumatate, timpul scurs fara ca judetul sa aiba o conducere nelegitima si ineficace. Si tot PNL va deconta si mandatul sters al domnului Manzat. 

In partidul asta, sau mai bine zis in jumatatea asta de filiala, nimeni nu mai da seama pentru nimic? Sa intelegem ca de azi inainte viziunea PNL la Cluj-Napoca va fi cea a pedelistilor Boc, Buda si Tise, cu care Nicoara s-a certat ani in sir si cu care acum s-a facut frate pentru a trece puntea? O mare vina o poarta pentru toate cele intamplate in ultimul an si jumatate liberalii vechi din jurul lui Nicoara, cei care nu i-au spus niciodata raspicat ca greseste, ca nu pune partidul la munca.

Nicoara a intrat in criza omului politic de peste 50 de ani, autosuficient si inca beneficiind de increderea populatuiei, care se crede Khan al politicii si al carui cuvant nu trebuie tagaduit. Sa zica liberalii din jurul lui Nicoara de ce nu exista lista de consilieri locali si judeteni, de ce nu exista incredere in Emil Boc din partea lor, de ce subordonatii lui Nicoara maraie pe la colturi impotriva lui Daniel Buda, recunoscandu-i abilitatile diplomatice si fermitatea cu care le-a purtat partidul. I-am mai spus-o domnului Nicoara in particular, o s-o spun si public: va fi “ucis” de pumnalul pedelist mai repede decat se asteapta. Pedelistii au mare experienta in a scapa de cei pe care ii considera inferiorii lor sau prea imbatraniti sa mai faca parte din haita. Sa inchida ochii Marius Nicoara si sa-si aduca aminte de crima perfecta politica a lui Emil Boc si a lui Daniel Buda atunci cand l-au scos din joc pe jovialul Peco. 

Baieti, ati facut de rusine Sageata. Pe ea s-au cocotat ca niste vrajitori niste pedelisti cinici peste care a dat norocul politic fiindca v-au furat nu numai numele, ci si traditia si identitatea politica, purtand-o la gulerul vestonului ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. 

Comentarii

bv

01.02.2016 17:30

Citeam pe monitorul faptul ca liberalii au spus ca pana in 8 februarie vor prezenta lista de consilieri. deci ce vina are nicoara? Nu vad niciun partid care a prezentat lista pana acum, vocea transilvaniei spunea ca la sedinta de validare a primarilor cam Nicoara dicta si restul abia se maraiau pe langa el 

Adauga comentariu