Bunicii Clujului au un nou motiv sa zambeasca. Asociatia Magic People se asigura de asta

Batraneii din Cluj au un nou motiv sa zambeasca. O mana de tineri inimosi, membri ai Asociatiei Magic People, impreuna cu Clinica Alverna Dental Studio, le ofera doua proteze dentare in fiecare luna, pana in luna decembrie, celor care au mare nevoie de ele.

Organizatorii “Nepoti de Craciun” nu sunt la prima astfel de actiune. In trecut le-au facut o surpriza varstnicilor de la centrele de zi din Cluj si i-au dus intr-o excursie la Pensiunea Lac Micesti, si tot ei sunt cei care, in fiecare an de Craciun, se ofera sa le fie nepoti bunicilor singuri.

De data aceasta, insa, Magic People a inceput campania “Aducem zambetul pe buzele bunicilor”, prin care ofera proteze dentare gratuite bunicilor clujeni. Campania s-a lansat cu ocazia zilei internationale a varstnicilor, sarbatorita in fiecare an pe data de 1 octombrie si se va desfasura in perioada octombrie-decembrie 2014. Cu ajutorul Asociatiei Magic People, clinica Alverna va oferi lunar cate doua proteze varstnicilor de la centrele de zi din Cluj, care nu dispun de posibilitati materiale si necesita astfel de proteze dentare, urmand ca in luna decembrie sa suplimenteze numarul protezelor oferite.

Presedintele Asociatiei Magic People – Cristian Gog, alaturi de vicepresedintele – Dan Ciulea au facut o selectie in randul bunicilor care ar avea nevoie de proteze, in functie de veniturile pe care acestia le au si de cat de urgente le erau protezele. Prima bunicuta care beneficiaza de acest cadou este Ana Dunkler, o bunicuta de 72 de ani, care a lucrat 30 de ani in contabilitate si s-a pensionat in 1995.

“S-a creat o legatura deosebita intre varstnicii de la centru si cei de la Magic People; ii asteapta cu mare bucurie si ii simt ca pe niste prieteni mai tineri. Varstnicii au simtit ca cineva din afara se gandeste la ei, chiar i-au simtit aproape. Am mai avut proiecte si anul trecut, in iarna, cu pachetele pentru varstnici, care au fost si actori in Polus. Au fost bucurosi sa contribuie si ei, sa poata darui.

S-a creat o astfel de legatura, s-au depasit niste praguri de reticiente, deja se simt prieteni. Ne-am bucurat ca am fost printre cei alesi la “Nepoti de Craciun”. Asa s-au nascut si alte proiecte: de 8 martie, cei de la Magic People au adus flori si martisoare doamnelor. Apoi a fost actiunea “picnic in Manastur”, unde 50 de varstnici au servit masa in aer liber, au cantat, au dansat si au jucat rummy”, povesteste Mihaela Marcovici, coordonatorul centrului de varstnici numarul 1 din Cluj-Napoca.

Asociatia Magic People este o organizatie non-profit care isi doreste ca prin proiecte de genul “Nepoti de Craciun” si “Aducem zambetul pe buzele bunicilor” sa isi aduca contributia in a ajuta moral si material in special copii si varstnici. Fondatorul asociatiei este Cristian Gog – clujeanul castigator al concursului Romanii au Talent editia 2012 si primul mentalist din lume care a castigat un concurs de popularitate.

Alverna Dental Studio este o clinica de stomatologie si servicii de turism dentar din Cluj Napoca, care si-a asumat ca proiect integrat promovarea Clujului pe harta turismului dentar.

Proiectul continua cu inca o persoana care va fi selectata in curand pentru a primi proteza in luna octombrie, mai apoi cu alti doi bunicuti in luna noiembrie si patru in decembrie.

Adauga comentariu