Bună dimineața, Piața nu e gata! VIDEO

Nici inaugurările festive, nici cele electorale nu-i mai reușesc primarului Emil Boc. Contrar promisiunilor repetate, șantierele deschise în centrul orașului sunt neterminate. Ultimul exemplu în acest sens este chiar Piața Lucian Blaga, unde edilul aprecia că „lucrările par a fi făcute de calitate”, iar piața a devenit funcțională din perspectiva traficului. Din păcate, conducătorii auto au continuat să fie blocați în trafic pe străzile Victor Babeș și Petru Maior, tocmai din cauza lucrărilor întârziate de pe șantierul din Piața Lucian Blaga. Nici măcar după Ziua Națională, nici cu ocazia alegerilor parlamentare, lucrările nu au fost încheiate, iar Piața Blaga continuă să fie un imens șantier. Scenariul adoptat de reprezentanții administrației locale este identic cu cel aplicat în cazul lucrărilor de pe o altă arteră centrală din oraș: modernizarea străzii Regele Ferdinand. 

În 26 august 2019, Primăria Cluj-Napoca anunța începerea lucrărilor de modernizare pe strada Regele Ferdinand, în cadrul proiectului „Creșterea și îmbunătățirea spațiului pietonal în zona urbană – Modernizarea străzilor R. Ferdinand, E. Zola, S. Puscariu, Tipografiei (tronson 1, respectiv 3) și a scuarului C.E.C. din Municipiul Cluj-Napoca”.

Și pe această stradă centrală, lucrările nu au fost încheiate nici măcar cu prilejul zilei de 1 Decembrie 2019.

CITEȘTE ȘIStrada Tipografiei, degradată înainte de a fi terminată – modernizare pe fonduri europene, în pur stil românesc

Și în cazul acestui proiect de modernizare a străzilor pe fonduri europene, doar o singură stradă a fost redată clujenilor, astfel încât celelalte străzi incluse în proiect - str Tipografiei și scuarul C.E.C. - au rămas cu șantierele deschise, iar lucrările nu au fost încheiate. 

CITEȘTE ȘIȘantierele întârziate ale Primăriei au intrat în hibernare

După același model, Emil Boc a inaugurat și Piața Lucian Blaga (în 1 Decembrie), chiar dacă lucrările nu au fost încheiate, iar șantierul continuă până și pe străzile adiacente, parte a proiectului – str Napoca și str Republicii. 

CITEȘTE ȘI1 Decembrie: PARADĂ DE MUNCITORI în Piața Lucian Blaga FOTO

Contrar asigurărilor oficiale, clujenii rămân prinși între promisiunile neonorate ale administrației locale și a șanterelor întârziate. 

Astfel, la aproape o săptămână de la asigurările primarului Boc cum că în Piața Lucian Blaga lucrările sunt încheiate în proporție de 94%, atât conducătorii auto, cât și pietonii clujeni sunt blocați în trafic din cauza lucrărilor de modernizare întârziate în proporție de 6%. 

După același tipar, scuarul CEC – unde lucrările trebuiau încheiate în octombrie 2020 – este neterminat. 

Și un tronson al străzii Tipografiei, licitat pentru a opta oară, a rămas nemodernizat, iar șantierul deschis. 

CITEȘTE ȘIA opta licitație și o singură ofertă depusă pentru modernizarea străzii Tipografiei. RADP Cluj vrea să pună umărul la un contract de aproape 2 milioane de lei

Situația se repetă în cazul fiecărui șantier unde Primăria inițiază lucrări de modernizare cu aceeași firmă de casă. 

Șantierul deschis a devenit un calvar în Piața Lucian Blaga 

 

 

Adauga comentariu