Bulibășeală pe testări – Nelu Tătaru recunoaște că testările pentru COVID sunt raportate la grămadă

Grupul de Comunicare Strategică a informat, marți, că în ultimele 48 de ore „au fost înregistrate alte 994 noi cazuri de îmbolnăvire”. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut marți o declarație din care reiese că GCS a greșit când a trimis informarea zilnică.

„Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri, vom avea două săptămâni dificile pentru a putea reimpune acele măsuri de carantină, izolare în spital, izolare la domiciliu. În funcție de respectarea acestor norme vom putea vedea evoluția în perioada următoare. Repet, vom avea două săptămâni destul de grele, munca asiduă, atât la nivelul DSP cât și la unitățile sanitare”, a spus ministrul Nelu Tătaru, citat de stiripesurse.ro.

Întrebat de reporteri explicit despre cele 994 de noi cazuri, ministrul a spus:

„Suntem într-o perioadă de creștere ușoară a numărului de cazuri noi. Sunt și testările pentru cei internați, sunt și testările pentru cei noi din anchetele epidemiologice, sunt și testările pentru cei care vor să plece în concediu și-și fac acele testări la cerere”.

Astfel, în raportare sunt incluse și testările pentru persoane deja bolnave aflate în spital, deci nu sunt noi cazuri COVID-19.

Ministrul nu a precizat însă câte din cazurile raportate ca fiind noi îmbolnăviri sunt bolnavi COVID-19 aflați în spital și retestați în vederea externării.

Adauga comentariu