Bulevardul EroRilor administrației boccene: de ce păzește omătul grămadă Locala lui Bonți?

Nimeni nu mai mișcă în orașul amorțit. Nici unul din bugetarii care au "liber” oficial. Dovada că omătul din plin centrul Clujului, de pe Bulevardul Eroilor, este păzit nevoie mare de… "Poliția Locală”. Grămada de omăt este împrejmuită cu acuratețe, ce-i drept, în mijlocul unui bulevard central, iar aceasta nu poate însemna decât că este păzit cu strășnicie de "forțele de ordine”. Vorba vine, forțele de ordine au amorțit și ele. 

Doar clujenii au mai rămas prin oraș. Clujenii care trudesc ”la privat”, să aibă de unde-și cumpăra d-ale gurii cei de ”la stat”. Știți cum e, cei de ”la stat” oricum au o vacanță continuă, prin birourile unde plimbă cafele și hârtii.

Haideți că am exagerat. E drept, mai muncește câte oareșcine în orașul-minune.

Muncesc cei care n-au sporuri, bonusuri și alte tichete cadou. Muncesc pentru fiecare leuț. 

Ceilalți? Ceilalți au fugit demult din orașul blocat în trafic. Le-a dat voie Alianța Vestului să se plimbe prin alte orașe.

Clujenii, în schimb, își fac cum pot loc pe Bulevardul EroRilor, a erorilor administrației boccene. 

Se întâmplă în orașul european: pe de-o parte ai un butic care a fost trântit fără nici o socoteală, fără nici o noimă în mijlocul bulevardului (și care costă câteva mii de euro întreținere pe lună), iar pe de altă parte ai grămada de omăt împrejmuită de Poliția Locală.

Pe unde circulă clujenii? Își fac loc și ei cum pot. 

Ce face Emil Boc, prin Poliția Locală, pentru clujenii care au rămas în oraș?

Pentru că nu reușește să rânească omătul de unul singur, l-a împrejmuit. Să se păstreze pănă după Sărbători. 

Cum întâlnim noi Anul Nou? Cu o grămăjoară de omăt.

Dacă nu mai ninge? Trebuie să vadă și ceilalți, plecați pe la cabane, când se vor întoarce, că omătul din 1 Decembrie n-a mai fost adunat.

Că de firme de deszăpezire oricum n-a auzit nimeni. 

Omăt de la Centenar, ce mai încolo și-ncoace…

 

Adauga comentariu