Bugetul municipiului Cluj-Napoca pe 2022 este de 434 MILIOANE EURO, mai mare decât anul trecut. Ce vrea Boc să facă cu banii

Primarul Emil Boc a prezentat, astăzi, proiectul bugetului local pentru anul 2022. Valoarea bugetului este de 434 milioane euro, ușor mai mare decât bugetul din 2021. O creștere mai mare există la veniturile proprii, acestea fiind cel mai important element al bugetului unui oraș.

„În comparație cu 2021 avem o creștere a bugetului de la 429 milioane euro la 434 milioane euro, chiar dacă vremurile sunt grele. Vestea cea mai bună este: la venituri proprii avem creștere 10% și aceasta arată sănătatea economiei a unui oraș. Practic, veniturile proprii cresc de la 183 milioane euro la 202 milioane euro, deci avem o creștere de 10,5%. Cea mai importantă parte din veniturile proprii o reprezintă cota defalcată din impozitul pe venit, care are o creștere de 12,42%, de la 133 milioane euro la 149 milioane euro. Aceasta înseamnă că orașul respiră pozitiv din punct de vedere economic, orașul merge în direcția corectă. Restul sunt venituri care vin și pleacă prin Primăria, dar aceasta este partea reală care ne arată că lucrurile sunt pe direcția bună”, a spus Boc, în cadrul unei conferințe de presă pe tema proiectului de buget.

Obiective care se finalizează în 2022: bulevardul 21 Decembrie, Școala Iuliu Hațieganu, Parcul Iuliu Hațieganu, Baza Sportivă La Terenuri ș.a.

Obiective care se continuă în 2022 cu termen de finalizare în anii următori: Podul Oașului – Răsăritului, strada Mihail Kogălniceanu, modernizarea platoului Sălii Sporturilor etc.

Lucrări pentru care se vor organiza licitații anul acesta și cu posibilă începere a lucrărilor în 2022: Parcul Primăverii, parcul din Zorilor, două creșe noi (strada Negoiu, strada Parcul Feroviarilor), modernizarea Parcului 14 Iulie etc.

Lucrări la care se lucrează pentru pregătirea documentațiilor tehnice: centura metropolitană, trenul metropolitan și metroul, Parcul Est, amenajarea ansamblului Cetățuia, ParcuL Bună Ziua, Parcul Coridorul Canalul Morii Zona Parcul Rozelor – Plopilor.

Principalele obiective de investiții: reabilitarea zonei Expo Transilvania; realizarea unui hub educațional, a unei baze sportive și a unui parc pădure în Borhanci; cămin nou pentru vârstnici; creșă nouă în Dâmbul Rotund etc.

Adauga comentariu