Bugetul județului Cluj a fost votat. Valoarea acestuia este de 298 milioane euro, mai puțin decât anul trecut

Bugetului general al județului Cluj pe anul 2020 este în valoare de 1,4 miliarde lei (aproximativ 298 milioane euro), mai mic cu 76 milioane lei decât anul trecut. Din această sumă, bugetul local al județului este de 879 milioane lei, mai mic cu 104 milioane lei decât în anul precedent. Cei mai mulți bani, 518 milioane lei, merg pentru dezvoltare, în timp ce la secțiunea funcționare sunt alocați 360 milioane lei.

Cei mai mulți bani din bugetul local sunt alocați pentru Transporturi, adică aproape 375 milioane lei. Printre drumurile care sunt pe lista de modernizare anul acesta se află Drumul Apusenilor și Drumul Bistriței. Aproape 134 milioane lei sunt alocați pentru asistență socială. Banii pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului sunt mai puțini cu 145 milioane lei față de anul trecut. Mare parte din bani vor fi folosiți pentru salariile celor peste 1000 de angajați ai direcției, pentru bunuri și servicii.

Spitalele primesc anul acesta 72,9 milioane lei, iar școlile 38,7 milioane lei, aceasta fiind de altfel cea mai mică alocare din buget.

„Ne-am fi dorit să fie un buget mai consistent. Am încercat un echilibru în alocările de bani și să prioritizăm proiectele începute. Ne-am fi dorit să alocăm mai mulți bani pentru spitale și vă propun ca în toamnă dacă vom mai fi consilieri să mai alocăm fonduri. Anul trecut a fost un an de referință în ceea ce privește alocarea de bani de către Consiliul Județean pentru spitale”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Alte alocări din bugetul județului pe anul acesta:

- cultură, recrere și religie: aproape 104 milioane lei

- protecția mediului: 47,8 milioane lei

- acțiuni generale economice: 22,1 milioane lei (parcurile Tetarom I, II, III, IV: 4,6 milioane lei, Tetarom V: 17,5 milioane lei)

- apărare națională: 370.000 lei

Mai primește bani și Centrul de Management Integrat al Deșeurilor. În schimb, Aeroportul Internațional Avram Iancu, cea mai profitabilă societate a Consiliului Județean, nu primește niciun leu. Este al doilea an consercutiv când se întâmplă acest lucru.

Adauga comentariu