Budăi, „sfinții” bugetari, posturile și lefurile lor sacrosancte

De Ziua tuturor Sfinților, fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a avut o viziune despre soarta bugetarilor. Și l-a pocnit îngrijorarea. Le prevestește zile negre, zile de coșmar. Se făcea că, de vor câștiga alegerile, liberalii vor face reduceri masive, iar celor rămași le vor tăia din lefuri. „După alegeri vor tăia salariile bugetarilor şi, în paralel, vor concedia angajaţii din administraţie”, a declarat fostul ministru al Muncii, pentru money.ro. Cutremurător, nu?

Vestitorii Apocalipsei ce va să vină peste bugetari sunt, în viziunea lui Marius Budăi, Ilie Bolojan de la Bihor și Romeo Dunca de la Caraș-Severin.

De la Budăi cetire: „Ajuns în instituţie, Bolojan, un om cu state vechi în administraţie, s-a arătat surprins de dimensiunea aparatului administrativ. Acesta nu a pierdut timpul în a pune un verdict greu pentru jumătate din oamenii aflaţi în subordinea sa, punctând că 50% din posturile judeţene ar fi fost inutile. (...) În primul rând, Bolojan nu s-a sinchisit să anunţe disponibilizări în timpul campaniei electorale. A făcut-o dintr-un senin total, fără niciun audit sau o analiză serioasă, după primele minute petrecute în instituţie (...) Afaceristul Romeo Dunca, proaspăt uns preşedinte al CJ Caraş-Severin din partea PNL, şi-a anunţat deja intenţia de a da afară 500 de oameni”.

Am impresia că, din rațiuni electorale și ca să facă pe deșteptul, domnul Budăi se dă aterizat în România de pe altă planetă. Mă îndoiesc, sincer, că cineva, în țara asta, mai este surprins de dimensiunea oricărui aparat administrativ. Cu atât mai puțin Ilie Bolojan, un om care a dovedit, ca primar al Oradei, că știe ce face și face. Și ce analiză, ce audit să mai facă el, că până să se hotărască să candideze a avut timp berechet pentru analiză. Când a candidat, a candidat cu analiza gata făcută. Orice prost îi poate spune domnului Budăi, că nu sunt scaune în instituțiile bugetare câți angajați sunt. Ce audit mai vrea? Mai bine s-ar întreba ce făceau și pentru ce naiba erau plătiți ăia 500 de oameni pe care i-a găsit Romeo Dunca în plus? Pentru că un om cu așa performanțe în afaceri nu vorbește prostii, știe ce face. Deci dacă Dunca a zis că are la Consiliul Județean Caraș-Severin 500 de inutili, eu îl cred. Și ar trebui să-l creadă și Budăi, în loc să se înfoaie ca sătulul la parizer.

Pe domnul Budăi îl freacă grija de soarta bugetarilor, dar nu suflă o vorbă despre amărâții de la privat care au rămas fără locuri de muncă. Mai cu seamă că cei de la privat chiar muncesc, nu se fac ca cei de la buget. Despre remunerație, ce să mai vorbim? Angajatul de la privat doar visează la leafa bugetarului.

Bugetarii au ajuns o categorie privilegiată, un fel de „sfinți” de care nu ai voie să te atingi căci comiți un sacrilegiu. După mintea „budăilor”, noi ăștialalți ar trebui, poate, să ne și închinăm lor și să le mulțumim pentru că există.

Adauga comentariu