Bucatarul Adi Hadean, jurat in cadrul competitiei gastronomice de rang mondial, San Pellegrino Young Chef 2016

Astazi, Adrian Hadean, juratul MasterChef, a anuntat pe blogul sau, adihadean.ro, ca a primit un nou rol de jurat in cadrul prestigioasei competitii culinare, San Pellegrino Young Chef Competition 2016. Competitia se desfasoara la nivel mondial si are ca participanti tineri bucatari din 20 de regiuni geografice dintre care in marea finala de la Milano vor ajunge doar 10. 

Competitia San Pellegrino Young Chef 2016 reuneste 20 de arii geografice si presupune implicarea a circa 100 dintre cei mai buni bucatari internationali. Romania a intrat in acest concurs pentru prima oara anul trecut, cand Florin Dumitrescu a fost ales sa reprezinte regiunea de Est a Europei. In acest an, bucatarul Adi Hadean, cel care a deschis si o scoala de bucatari la Cluj, a fost chemat ca membru in juriul acestei regiuni, o oferta pe care el a acceptat-o imediat, cu bucurie.

"Anul acesta San Pellegrino, unul dintre brandurile cu cea mai buna afiliere la fenomenul gastronomic mondial, mi-a propus sa fac parte din juriul competitiei San Pellegrino Young Chef, editia 2016. Am acceptat cu bucurie, pe de o parte pentru ca știu cat de apropiat e brandul de bucatarii de performanta și de mancarea excelenta, pe de alta parte pentru ca asta imi va da ocazia sa fiu mentorul caștigatorului etapei zonale, la care participa bucatari mai tineri de 30 de ani care au lucrat macar un an pe pozitia dec hef, sous-chef sau chef de partie din Europa de Est. Caștigatorul va participa la finala mondiala din Italia, in toamna acestui an. Eu il voi insoti acolo și il voi consilia atat de mult cat va fi nevoie inainte de concurs", a declarat juratul pe blogul sau.

Competitia presupune trei etape: inscrirea, selectia participantilor regionali si marea finala. Astfel, toti tinerii bucatari, care se considera pregatiti pentru un concurs atat de puternic se pot inscrie in concurs pana in data de 31 martie. Inscrierea se face online si, impreuna cu aplicatia, participantii pot sa depuna si un preparat unic in engleza pe site-ul publicatiei FineDINING Lovers, publicatie sustinuta de San Pellegrino si Acqua Panna. 

Tinerii bucatari trebuie sa indeplineasca doua conditii pentru a se intra in competitie: sa aiba cel mult 30 de ani si experienta de cel putin un an intr-un restaurant, in calitate de chef, sous chef sau chef de partie.

Ulterior, in luna aprilie ALMA, liderul mondial pentru training si educatie in ceea ce priveste bucataria italiana, va selecta 10 de finalisti din cele 20 de regiuni in baza a 5 reguli de aur: ingrediente, indemanare, geniu, frumusete si mesaj.

Adrian Hadean, alaturi de Tomaz Kavcic (Slovenia) si Modest Amaro (Polonia) va face parte din juriul care acopera regiunea Europei de Est. 

"Pana la sfarsitul lunii august 2016, cei mai buni 20 de tineri bucatari regionali vor fi anunţaţi ca finalisti oficiali. Fiecarui finalist ii va fi atribuit un "Mentor Chef", unul dintre membrii juriului regional, care vor oferi tinerilor bucatari sugestii pentru a imbunatati preparatul lor unic și pentru ai ajuta sa se pregateasca pentru finala la nivel mondial. In regiunea Europei de Est Chef-ul Mentor este Adrian Hadean, unul din cei mai apreciaţi bucatari profesionisti din Romania, cunocut ca gazda a emisiunilor de televiziune cu specific culinar, blogger culinar, si  jurat al unor competiţii prestigioase de gatit", transmite comunicatul San Pellegrino.

Etapa finala a competitiei se va desfasura in data de 13 octombrie in Milano. In cadrul acesteia, participantii vor fi angrenati intr-o competitie de gatit intensa, pe durata a doua zile. Aici, ei vor gati in fata juratilor internationali care vor acorda si premiul San Pellegrino Young Chef 2016.

Adauga comentariu