Bucatarie deschisa la Cantinna. Si avantajele ei pentru tine

“Transparenta” este un cuvant pe care l-am auzit cel mai des in ultima perioada in asociere cu promisiuni politice. Fapt ce demonstreaza cu atat mai mult importanta conceptului, chiar si in… gastronomie. Cantinna, cel mai nou restaurant din Iulius Mall, a inteles acest lucru si s-a deschis catre dumneavoastra. Spatiul dedicat atat bucatariei, cat si servirii, extrem de generos de altfel, ofera clientilor posibilitatea sa aleaga inca de la “prima vedere”. Bucataria deschisa este un concept adoptat de tot mai multe restaurante, in special de lux, din intreaga lume. Preparatele proaspete, gatite in fata viitorului client, sunt cea mai simpla modalitate de a-l convinge pe aceasta ca a nimerit in locul potrivit pentru gusturile lui. Pentru consumator, este nu numai un element de deschidere a apetitului, ci mai ales de siguranta. “Accesul” privirii in bucatarie echivaleaza cu o inspectie temeinica, mai detaliata decat a oricarui specialist sanitar-veterinar. Revenind la acest exemplu concret, la Cantinna, poti observa in liniste cum si de unde te servesc fetele din spatele vitrinei. Poti chiar interveni, sa le arati ce iti doresti si sa observi intreaga “operatiune”. De asemenea, bucataria celui mai nou restaurant din Iulius Mall este inteligent gandita, astfel incat “spectatorul” sa poata lua parte (vizual) la tot ce e mai interesant din activitatea bucatarilor: atat partea de curatat, spalat si tocat, cat si la procesul propriu-zis de preparare a mancarii. Un aspect pe care il puteti observa, de exemplu, cu ochiul liber este ca la Cantinna nu se pun “prafuri” in mancare. Aceasta se prepara numai cu ajutorul condimentelor naturale, fara concentrate sau adjuvanti de gust.
“Nu folosim Vegeta, Knorr, Delikat, sau orice alt fel de prafuri si cuburi, nu avem nevoie de asa ceva. Nu avem nevoie sa “imbunatatim” gustul a ceva ce e deja gandit sa fie excelent. A fost una dintre conditiile pe care chef Adrian Hadean ni le-a impus atunci cand ne-a ajutat sa elaboram meniul Cantinna”, a explicat Mihaela Tamas, manager general Cantinna.
Printre retetele asupra carora si-a pus amprenta unul dintre cei mai cunoscuti bloggeri culinari ai Romaniei si pe care le puteti gasi in food-court-ul Iulius Mall, etaj 1, se numara: ciorba de fasole cu prune uscate, ciorba acrisoara de oua, supa racoroasa de visine, Soleanca de Chisinau, plescavita sarbeasca, pui in crusta de covrigi cu mustar si miere, chili con carne, porc fragezit in sos de bere neagra, ficat de pui cu stafide aurii si un varf de menta.

Comentarii

Dacian

19.11.2013 17:39

Toate restaurantele din Iulius Mall are trebui sa vada acest exemplu si sa il urmeze pentru ca clientii ar trebui sa vada cum se prepara mancare si care este atmosfera si igiena in aceste asa zise restaurnate inchise .

Adauga comentariu