BT Capital Partners şi International Investment Bank extind oportunitățile de colaborare pentru susținerea pieței de capital din România

BT Capital Partners (BTCP), compania de consultanță şi brokeraj a Grupului Financiar Banca Transilvania şi International Investment Bank (IIB) au demarat un Parteneriat de Cooperare Strategică pentru extinderea colaborării dintre cele două instituții şi continuarea cooperării în domeniul piețelor de capital. Acordul a fost semnat de Paul Prodan, Preşedintele Consiliului de Administrație BTCP şi de Denis Ivanov, Vicepreşedintele Consiliului de Administrație IIB. 

BT Capital Partners şi International Investment Bank şi-au propus dezvoltarea parteneriatului în următoarele direcții: credite sindicalizate şi interbancare, operațiuni de trezorerie, consultanță şi garanții bancare inclusiv pentru operațiuni de export-import, lansarea unor linii de credit pentru IMM-uri, respectiv schimb de experiență şi expertiză financiară aşa încât cât mai multe organizații să implementeze cele mai noi tehnologii.
“Acest acord continuă excelenta colaborare cu International Investment Bank pentru atragerea de finanțare prin Bursa de Valori Bucureşti. Suntem încrezători că parteneriatul va fi un impuls puternic pentru creşterea gradului de intermediere financiară din România” – declară Paul Prodan, Preşedinte, Consiliul de Administrație, BT Capital Partners.

“Acordul instituționalizează cooperarea noastră de succes, pe termen lung, cu BT Capital Partners, care asistă banca noastră pentru finanțarea, la costuri avantajoase, prin Bursa de Valori Bucureşti. Sunt convins că parteneriatul acesta va contribui la creşterea pieței de capital şi a economiei din România”, afirmă Denis Ivanov, Vicepreşedinte, Consiliul de Administrație, International Investment Bank. 

Beneficiind de asistența BT Capital Partners în 2015 şi 2016, International Investment Bank a plasat cu succes două oferte de obligațiuni pe piața din România, în valoare totală de 411 milioane lei (≈ 90 milioane euro). Acestea au fost printre cele mai mari plasamente realizate în România de instituțiile financiare internaționale, premiate de Asociatia Brokerilor pentru cotribuția adusă la dezvoltarea pieței de obligațiuni corporative în ultimii doi ani. În anul 2013, IIB a acordat companiei BT Leasing, membră a Grupului Financiar Banca Transilvania, o linie de credit de 10 milioane euro pentru suținerea IMM-urilor din România.

BT Capital Partners, companie membră a Grupului Financiar Banca Transilvania, este membru exclusiv în România al Oaklins, cea mai mare alianță internațională de consultanți din domeniul fuziunilor şi achizițiilor. De asemenea, este cel mai mare broker de retail din România. A fost consultant şi a intermediat peste 50 oferte publice, cu finanțări de peste 1 miliard de euro.

BT Capital Partners oferă servicii de brokeraj, consultanță pentru listarea pe piața de capital şi atragerea de investitori, pentru fuziuni şi achiziții, atragerea şi structurarea de finanțări complexe, analiză de piață şi consultanță strategică. Premiile primite de companie sunt o recunoaştere a contribuției la dezvoltarea pieței de capital din România. 

Adauga comentariu