BRK Financial Group anunță un profit incredibil în primul trimestrul al acestui an!

Executivul BRK Financial Group a publicat situația financiară aferentă primului trimestru al anului 2021. Cifrele par să fie de mai mult decât favorabile, raportul indicând o creștere incredibilă la capitolul profit. 

 

„Raportam un profit net de 10,7 M RON, depasind semnificativ linia trimestrelor anterioare (T3/2020, T4/2020), cand am raportat profituri de aproximativ 4M RON/trimestru. La aceasta suma de adauga valoarea de 6.7M RON1 reprezentand reevaluarea pachetului de actiuni detinute la Firebyte Games SA cu mentiunea ca reevaluarea participatiilor la subsidiare nu impacteaza contul de profit si pierdere ci doar valoarea capitalurilor proprii, care au crescut de la 68.6M (Q4/2020) la 86.1M. In cele ce urmeaza vom prezenta pe scurt evolutia principalelor segmente de activitate. Segmentul intermediere a generat venituri de 2.52M RON, inregistreaza o crestere agregata de 20% fata de perioada similara a anului trecut (T1 2020: 2.06M RON). Subsegmentul tranzactionare pe piata interna a contribuit cel mai mult la aceasta crestere – rulajele pe piata interna atingand valoarea de 246M RON, in crestere cu 50% fata de rulajele din primul trimestru al anului anterior (161M RON). De altfel, evolutia pozitiva ne este confirmata si de pozitionarea in topul intermediarilor, unde ne clasam pe locul 6, cu un salt de o pozitie in topul intermediarilor. 

Activitatea de market making si emitere de produse structurate ne-a adus un venit net de 1.44M RON (in crestere cu 15% fata de T1/2020-1.24M RON) si prima pozitie in fiecare luna a acestui inceput de an, in topul celor mai activi intermediari pe segmentul de produse structurate, unde rulajul intermediat (108M RON) se situeaza la un nivel dublu fata de rulajul consemnat in primul trimestru al anului anterior (52.2M RON), avand ca efect direct si cresterea cotei de piata, de la 19% in T1/2020 pana la 28% in T1/2021. La acest rezultat contribuie și veniturile înregistrate din contractele cu emitenții privind serviciul de market making al emitentului.

Operațiunile desfășurate pe contul propriu (unde includem tranzacțiile cu actiuni si obligatiuni listate, operatiunile de market making pe actiuni autohtone, veniturile din dobânzi, cupoane și dividende, diferențele de curs valutar, cheltuielile cu dobânzile, precum si marcarea la piață a pozițiilor din portofoliu (în general operațiunile care au asociat riscul de piață) au înregistrat un rezultat de +10,97M RON comparativ cu o pierdere de 4.75M RON in primul trimestru al anului trecut. Aditional rezultatelor financiare, punctam indeplinirea urmatoarelor obiective non-financiare in timpul acestui trimestru: (i) materializarea eforturilor de imbunatire a comunicarii cu investitorii, astfel ca BRK a obtinut scorul 9 din 10 la indicele Vektor calculat si publicat de ARIR (ii) adoptarea politicii de durabilitate si preocuparile in directia incorporarii factorilor de mediu, sociali si de guvernanta („ESG”) in procesul decizional si investitional si (iii) investitii in digitalizarea procelor interne (iv) lansarea produsului „Cont de investitii pentru copii” ca parte a eforturilor BRK de a contribui la educatia financiara si cresterea viitoarei comunitati investitionale din Romania”, precizează în raport cei doi președinți ai BRK: Monica Ivan și Robert Dănilă. 

Adauga comentariu