Breaking News! DNA Cluj face perchezitii la firma Transferoviar Grup, firma afaceristului Calin Mitica! Iata DOVADA!

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj efectuează in acest moment cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2012-2014.

În cursul dimineții de 28 octombrie 2014, ca urmare a autorizării de către instanță, sunt efectuate percheziții domiciliare în 22 locații situate în mun. București și în județele Cluj, Ilfov, Galați, din care două la sediile unor instituții publice, iar restul la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, se arata in comunicatul DNA.

Ziar de Cluj a aflat pe surse ca una dintre persoanele vizate de procurorii DNA Cluj este Calin Mitica, cunoscut om de afaceri ce detine firmele Transferoviar Grup si Remarul 16 Februarie Cluj. Potrivit surselor noastre, procurorii DNA au suspiciuni preliminare legate de matrasirea unor licitatii legate de achizitii publice realizate de companii de stat.

 

Un alt personaj vizat este Teodor Gavris, fost director al CFR Calatori.

Calin Mitica este unul dintre cei mai importanti oameni de afaceri din Cluj-Napoca. Grupul de companii patronat de acesta are 3.000 de angajati in România. Din portofoliul de companii al omului de afaceri fac parte, pe piata de constructii si reparatii material rulant, societatile Remarul 16 Februarie Cluj, Uzina de Vagoane Aiud, Societatea de Intretinere si Reparatii Vagoane Caransebes si SIRV Brasov, in timp ce pe piata de transport de marfa si de calatori Mitica actioneaza prin Transferoviar Grup si Transferoviar Calatori. De asemenea, Mitica este si un jucator pe piata siderurgica, prin Metalurgica Transilvania Aiud.

Calin Mitica a mai avut probleme cu legea, fiind achitat in vara acestui an de Curtea de Apel Cluj in dosarul “CFR Calatori”. In aceasta cauza instrumentata de procurorii DNA, inca din 2010 au fost deferiti justitiei Alexandru Noaptes, fostul director al CFR Calatori, Vanghelie Nacu, fostul director adjunct, Nicolae Calin Iosub, fostul director de tratiune, precum si alti cinci inculpate, printre care si directori ai unor societati, pentru complicitate. Unul dintre ei a fost Calin Mitica.

Faptele pentru care au fost cercetati acestia s-au petrecut in 2005, cand sase automotoare cu remorca second-hand aduse din Germania au fost achizitionate de SNTF CFR Calatori la un pret considerat supraevaluat de anchetatori, ceea ce a dus la favorizarea societatilor Remarul 16 Februarie si Activ Invest.

 

Stirea se actualizeaza.

Comentarii

oana

28.10.2014 13:56

Luati-i pe toti de la cfr,dar absolut pe toti!Se stie ca acolo e o vaca de muls,de la revolutie incoace!As vrea s-o vad si pe asta!

Adauga comentariu