BORHANCI: „La câte solicitări avem pe cartierul Borhanci, cred că mâine ar putea fi încă 5.000 de apartamente în construcție”

Deși autorizațiile de construire pentru Colonia Borhanci au fost stopate temporar, solicitările continuă să se adune cu miile în birourile Primăriei Cluj-Napoca. Cererile pentru autorizațiile de construire se vor transforma în noi proiecte imobiliare odată ce vor exista și alternative de trafic – „momentul în care va fi gata centura”, susțin reprezentanții administrației locale. 

Întrebat de ce autoritățile locale nu acordă autorizații de construire pentru Colonia Borhanci, o zonă sufocată de trafic, a cărei extindere a fost amânată de pe un an pe altul și condiționată de realizarea centurii metropolitane, vicele Dan Tarcea a explicat: 

„Este o zonă cu o singură ieșire și o singură intersecție.

Am spus: măcar să nu stricăm calitatea veții celor care locuiesc deja acolo.

Pentru că la câte solicitări avem pe cartierul Borhanci, cred că mâine ar putea fi încă 5.000 de apartamente în construcție, a declarat vicele Dan Tarcea în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 

Evident, aceste solicitări – pentru aprox. 5 mii de apartamente în Borhanci – se vor concretiza ulterior în noi construcții imobiliare, noi blocuri-dormitor pe modelul satului Florești. 

„O să fie în momentul în care există și alternativă. Adică, în momentul în care va fi gata centura – ca omul să se poată urca pe centură și să meargă în Zorilor pe centură, să meargă în Grigorescu pe centurăatunci sigur că se poate deschide și acest lucru”, a detaliat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca Dan Tarcea.

Acesta a explicat că blocarea autorizațiilor de construire nu are în vedere solicitările individuale pentru realizarea locuințelor unifamiliale, ci cererile de autorizații pentru construcția de noi ansambluri imobiliare cu sute de apartamente.

„Borhanciul nu este blocat pentru unul care vrea să-și facă casă. O casă.

Dar este blocat pentru marii dezvoltatori care vor să facă zeci de case”, a adăugat Tarcea. 

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca a salutat cererile din Comisia de Urbanism pentru realizarea de „funcțiuni” în Colonia Borhanci.

„Dăm drumul acolo și la funcțiuni.

În penultima ședință de urbanism, cred, a fost o solicitare pentru funcțiune de magazin și o funcțiune medicală. 

Și am dat O.K.-ul.

Toată lumea în comisie a fot de acord.

E foarte bine că apare o astfel de funcțiune, că reține traficul acolo, adică se elimină un trafic absolut inutil”, a susținut Dan Tarcea. 

Recent, primarul Emil Boc anunța demararea licitației pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal din colonia Borhanci.

Întrucât administrația locală nu a reușit să facă din această zonă un cartier al tinerilor, reprezentanții Primăriei s-au ambiționat și susțin că vor realiza un hub educațional în Borhanci, cu o unitate medicală „de elită”, dar și cu spații generoase de joacă, cu școală, creșă și grădiniță.

CITEȘTE ȘI: A fost lansată licitația pentru PUZ BORHANCI: „Astăzi am semnat procedura publică pentru un cartier extrem de important al Clujului”

În condițiile în care modernizarea/lărgirea intersecției străzilor Constantin Bârncuși-Borhanci-Fagului-Romul Ladea a fost condiționată de realizarea centurii metropolitane – după cum și extinderea străzilor Borhanci și Constantin Brâncuși este condiționată de construcția aceleeași centuri de ocolire – autorizațiile de construcție pentru ansamblurile imobiliare au fost stopate temporar în Colonia Borhanci. 


Adauga comentariu