BOOM! Alin Tișe, în pragul divorțului de Camelia! Se ceartă pe bani! Miza? Blocul de 14 etaje ce valorează 10 milioane de euro! După o viață împreună, Tișe poate rămâne în fundul gol!

Președintele Consiliului Județean Cluj a făcut azi primul pas spre un posibil divorț, depunând la amiază la Tribunalul comercial o Cerere de recunoaștere a calității de asociat în firma care deține blocul de 14 etaje de pe strada Ploiești.

Ziar de Cluj este singura publicație care vă va da, în zilele următoare, toate detaliile despre ceea ce este deja un război pe milioane de euro între Camelia și Alin Tișe, pe vremuri cel mai sudat cuplu din politica clujeană.

Pentru cei neavizați, repetăm că, având în vedere calitatea de persoană publică a domnului Tișe, avem toată legitimitatea profesională să acoperim acest subiect, cu atât mai mult cu cât nu ne intersează nici povești de iatac, fiindcă acest divorț are o singură miză: averea incredibilă acumulată de cei doi soți în ultimul deceniu. Daca blocul turn de 14 etaje s-ar scoate maine la vanzare, el ar putea fi lesne vandut cu 10-12 milioane de euro, ne declara oameni de afaceri cu renume din mediul imobiliar.

Nu vă puteți închipui câte detalii jenante avem din interiorul acestui război: acuze de violență domestică, acuze de furt de bani, ba chiar suspiciuni de incapacitate mintală – toate acestea pe un fond mai vechi de tensiuni familiale.

Familia Tișe nu a fost niciodată preferata Ziar de Cluj, ne cunoașteți poziția, dar vom aborda acest subiect într-un ton auto-impus serios, având în permanență în față imaginea copilului lor și a faptului că asistăm la o dramă în adevăratul sens al cuvântului.

 

Puțină istorie

 

Cine-l cunoaște cu adevărat pe Alin Tișe își aduce foarte bine aminte de băiatul jovial din anii 2000, tânăr avocat ce se străduia să-și croiască un rost în viață. Vesel și muncitor, după o copilărie chinuită, Alin Tișe era o prezență plăcută în cercul prietenilor săi. Totul s-a schimbat din momentul în care Alin Tișe a început să urce treaptă cu treaptă pe scara demnităților publice, împins de la spate de nașul său, Emil Boc. Tânărul Alin Tișe a devenit prefect, președinte de Consiliu județean și senator într-un timp foarte scurt – lucru care a lăsat urme adânci asupra firii sale, transformându-l într-un personaj iritabil și iritat, mereu pus pe harță, mereu în război cu jurnaliștii și chiar cu colegii de partid.

Adeseori cei care au făcut parte din anturajul său ne-au relatat că Alin este “potențat” mereu de „istericalele” soției sale Camelia, fire ambițioasă, care îl „sfătuia” în deciziile sale.

Acum, că Ziar de Cluj investighează de mai multe zile în anturajul familiei aceste momente tensionate din căsnicie, evident că toți sunt la curent cu toate bârfele, cu toate tensiunile. De fapt, despre viața celor doi s-a știut întotdeauna foarte puțin. Camelia și Alin Tișe au fost un cuplu sudat, pus pe căpătuială financiară și politică și, în ciuda, certurilor inerente unei căsnicii, și-au fost alături timp de peste un deceniu.

Momentul de declic, de ruptură, o recunosc toți apropiații familiei, pare să fi fost moartea mamei doamnei Tișe.  De atunci, susțin apropiații, Camelia Tișe ar fi suferit tulburări de comportament și episoade depresive.

Atât de îngrijorătoare, încât de comun acord cei doi ar fi decis, undeva la finele anului trecut, internarea discretă a doamnei Camelia Tișe la Spitalul Militar, aparent pentru investigarea unor dureri de cap, dar, în realitate, pentru o evaluare neurologică.

Nu este foarte clar dacă această evaluare s-a lăsat și cu un diagnostic – sursele noastre spun însă că doamna Tișe ar fi ușchit-o din Spitalul Militar.

Contactată telefonic de către Ziar de Cluj, doamna Camelia Tișe ne confirmă că a fost spitalizată la “Militar”, dar că nu a fugit nicăieri și că și-a luat bilet de voie pentru a celebra cu fiul său aniversarea prilejuită de ziua Sfântul Cezar.

În fapt, cu tot biletul de voie, doamna Camelia Tișe nu s-a mai întors la Spitalul Militar.

Șmecheră ca un politician, doamna Camelia Tișe ne-a recunoscut și faptul că, de o bună bucată de vreme, nu s-a mai întors nici la domiciliul conjugal. Doamna Tișe, într-un ton ironic, susține că are mai multe proprietăți, dar noi știm sigur că ruptura există și știm și motivele.

 

Camelia Tișe, acuzată că s-a servit din contul comun al familiei

 

Așa cum vă spuneam, în exclusivitate, astăzi la amiază, domnul Alin Tișe a depus la Tribunal o Cerere de recunoaștere a calității de asociat. Motivul acestei cereri surprinzătoare este frica soțului Alin Tișe că, până la un eventual divorț, ar putea rămâne în curul gol, fără cel mai important activ al familiei: blocul de 14 etaje de pe strada Ploiești, care valorează milioane, prin faptul că doamna Camelia Tișe ar putea cesiona acțiunile societății unde deține majoritatea unei terțe persoane.

Nu este ilegal ce dorește domnul Alin Tișe, însă este foarte interesant. Forțat de împrejurări, domnul Alin Tișe acceptă să recunoască ceea ce toată lumea știa că este în spatele investișiei – lucru negat cu înverșunare ani de zile când Ziar de Cluj investiga situația celor două etaje apărute ilegal.

Îngrijorarea domnului Tișe este cu atât mai mare cu cât, potrivit surselor noastre informate, doamna Camelia Tișe ar fi făcut din contul comun al familiei mai multe operațiuni financiare prin care a transferat către alte conturi sume importante de bani.

Și acest lucru ne-a fost recunoscut de doamna Camelia Tișe: “Insă nu văd care e problema! Am fost dintotdeauna administratorul financiar al bugetului de familie. Eu m-am ocupat de plățile curente, nu Alin. Stați liniștit, domnule Alexa, nu am făcut niciodată, nimic ilegal”.

Ilegal nu știm dacă este, dar îngrijorător pentru Alin Tișe cu siguranță este.

Așa cum arată lucrurile, dacă prin acțiunea de astăzi de la Tribunalul specializat judecătorii nu-l introduc în firmă pe domnul Tișe, s-ar putea ca acesta să redevină tânărul burlac și sărac de odinioară.

Însă domnul Tișe a operat câteva măsuri importante: tot astăzi făcând o vizită la Cabinetul Notarial al doamnei Alin Tișe am observat că este cam închis. Mai mult, există și niște bilețele cu niște mențiuni deloc onorante pentru chiriaș. Sursele noastre ne spun că doamna Camelia Tișe, în calitate de chiriaș, nu a plătit societății deținute de doamna Tișe, dar unde administrator este fratele lui Alin Tișe, Bogdan, multe luni de chirie și utilități.

TISE BOGDAN-MATEI, fratele lui Alin Tise, nascut la data de 16.04.1079 in mun. Cluj Napoca, este administratorul firmei CENTRAL BUSINESS PLAZA SRL, unde are si 5% din actiuni. Cam putin pentru a-i putea pune probleme doamnei Camelia Tise, care se gandeste sa il revoce.

 

Teatrală ca o primadonă, doamna Camelia Tișe ne-a spus când am contactat-o telefonic:

 

“Am înțeles că a intrat Bogdan acolo și s-a încuiat în birou. Nu știu ce face acolo, dar nu sunt îngrijorată, doar tot eu sunt proprietar. Știți cum e, domnu' Alexa, neamurile le dă Dumnezeu, nu le alegi. În cazul meu, acesti afini...” -

cu referire la Bogdan Tișe, fratele lui Alin Tișe și cumnata, fostă juristă la Aeroport, persoane care în acest conflict au devenit aliații lui Alin Tișe.

In convorbirile cu noi, Camelia Tise face referire la "aia cu aichiuul mic", care ne-ar fi sursa la Ziar de Cluj. Nu stim daca se refera la "afina" si cumnata sa, Codruta, fosta jurista la Aeroport

 

În timpul convorbirii de aproape o jumătate de oră cu doamna Tișe, nu am detectat nici o tulburare de comportament, ni s-a părut a fi aceeași intrigantă. Poate singurul semn îngrijorător este faptul că de-a lungul convorbirii ba ne-a spus că ne iubește, ba ne-a spus că suntem șantajiști, ba ne-a spus că ne citește, ba că nu mai citește presa locală de foarte multă vreme.

Alte subiecte de discuție au fost amantele domnului Daniel Buda, amanta lui Alin Tișe, faptul că Alexa și Lungu l-au șantajat pe tânărul prefect Alin Tișe – dar nici doamna Camelia Tișe nu mai știa când a fost tânăr și prefect soțul ei -, după cum doamna Tișe nu a dorit să ne spună dacă vrea sau nu să divorțeze, menționând doar că „nu o să-l lase chiar fără bani pe Alin, fiindcă e tata lui Cezar, nu?”

Fiți pe recepție, citiți Ziar de Cluj, fiindcă este singurul ziar care are asemenea ponturi. În curând vom publica și alte detalii din acest război de multe milioane de euro al celor doi soți.

Alin Tișe va sângera rău după toată această experiență și, spun sursele noastre, este foarte posibil să se și retragă din viața politică.

Comentarii

gogu

15.03.2018 21:02

Eu zic ca-i o "gherla" toata povestea! Mo, Peunel, vrea sa ramana "curat", si s-o -nteles cu tovarasa lui "sa i-a fapta pe ea". Tipic...Si facura si "acte"! Mo,mo, Peunele, ne-o zas noua o cioara, ca vrei s-o comitzi!

Horatiu catarig

15.03.2018 21:08

fara sa se supere nimeni va spun doar ca in spatele divorțului se afla nimeni altul decât Tamas Dan de la Dgaspc Cluj . Surpriza este ca Alinuț știa de multă vreme ca acest crai umbla cu nevasta lui și de aici înverșunarea sa l schimbe . Oare Tamas o sa i fure avere a lui alinut ca sufletul doamnei l a luat. Degeaba ai bani și funcție dacă in pat nu poți .

soo

23.03.2018 19:08

horatiuuuuuuuuuuuuu acelasi lucru e valabil si pt tineeeeeeee

Gele

16.03.2018 05:49
Păiiiiiiiiii până la urmă Dumnezeu nu bate cu bota!....de câţi oamenii şi-au bătut joc băsiştii ăştia în Cluj! Nişte ciocoi!

Mircea

16.03.2018 14:58

Să meargă şi DNAul la masa de partaj, din partea cetăţenilor Clujului, pentru că sunt bani furaţi; cetăţeni care, pe de altă parte, îşi merită soarta: cât de prost să fii ca să votezi impostorul ăsta, cu mecla şi comportamentul lui de copil retardat ...

gabita

18.03.2018 11:55

de unde atitia bani? 

Adrian

19.03.2018 23:27

Eu ma rog, sa aiba atatea bani, incat sa-i sufoce, si sa scapam odata de Nehalitii astia!

DDT TISE

20.03.2018 15:59

Stiti cu ce bani si-a facut familia Tise blocul? Cu banii lui Costel Calugar de la Turda. De fapt Tise simte ca se apropie streangul de gatuletul lui si vrea o smecherie, este gandita din timp. Cititi aici." Costel Calugar este cel care a "transformat" 100 tone DDT (lindan) de la Turda , intrarea pe autostrada, in 20 000 tone si astfel s-a ajuns sa poata fura de la STAT (adica de la noi) 70 milioane de euro, impreuna cu Mircea Pop, Berceanu, Dan Besciu. In cladirea lui Tise, de langa Piata Mihai Viteazul, au ajuns o parte din banii nostri. MINESA, un institut cu traditie si dotare tehnica pentru foraje, dupa ce a facut studiile, investigatiile si cercetarile, a cerut in 2004, 700 000 de euro pentru acel proiect de mediu, inclusiv neutralizarea. M-as bucura ca borfasii sa primeasca cate 100 de ani condamnare, toti cei care au furat Romania. 

ANONYMOUS

22.03.2018 07:06

Dl. Liviu Alexa intrebati-l pe dl. Alin Tise daca si-a trecut casa din Aghires Fabrici in declaratia de avere care este situata in spatele Primariei din Aghires Fabrici.O sa vedeti ce fata va face cand il veti intreba acest lucru.

Adauga comentariu