BOMBĂ: Oradea a triplat prețul gunoiului Clujului. Clujeñe, asta o să te coste grav! BONUS: Pantelică-RADP a minţit public că are capacitatea de a prelucra "gozul" clujenilor

de Szakats Istvan

Mai că ai uitat că ai o problemă. Îți mai amintești cum ți se împuțea în toamna asta aerul și casa de la gunoiul de la Pata Rât? Crezi că ai scăpat? Neah.

De ce? Poi, tu unde crezi că se duce tot gunoiul Clujului? Desigur, ca de ani de zile, tot la Oradea. Și azi? Poi tot la Oradea.

Da’ stai… n-avem noi o Ctitorie Județeană numită CMID, deschisă cu surle și trâmbițe, cu videouri promoționale, cu filmări din dronă? Eeexact. N-avem.

Avem un dezastrul disfuncțional numit CMID, o hudă iluminată în fața căreia noaptea băețași trag liniuțe cu bămvăurile și atât. În rest, nicio mișcare acolo. Unde ar trebui să fie stații de sortare, de tratare mecano-biologică, de compostare, alea alea, nu e nimic. Și nici nu o să fie. Ani de zile încă. De-aia ni se tot duce gunoiul la Oradea. Și se va și tot duce.

Doar că acum Oradea s-a săturat, și a triplat prețul la goazele altora. Iar prețul asta o să-l plătești tu. Din mai multe surse: bugetul tău local, și sănătatea ta. Cum? Poi, RADP tocmai a închiriat o stație de tratare mecanică, Pe 15 luni, pe un sfert de milion de euro acolo.

Pentru ce? Că îi trebuie niște capacitate de prelucrare, evident. Dar stai… n-a dat-o domnul Pantelimon în scris că RADP de fapt are capacitatea de prelucrare necesară, și încă pentru tot județul? Ba a dat-o. Mvai.

Iar după ce îi vin sculele, gândești că RADP o să înceapă să toace gozu la greu, și s-o ducă la CMID. Să mai "scapă" și ei de o parte din cheltuiala de transport.

Și cu un drum, bouque-ul de Napoca, putoarea ta personală repornește. Și îți împute orașul și casa. Și cu putoarea aia vin și niște toxine. Direct în plămânii tăi. Și ai copiilor tăi.

Vrei s-o închei totuși într-o notă pozitivă? Gândește tu o încheiere în notă pozitivă și zi-mi și mie care e aia. Cu regret pentru Cluj și clujeni, eu nu o văd.

Știi, când Titanicul iasă din ceață și în față e aisbergu, degeaba mai fugi din colo-n colo, cu “da’ care-i soluția? ”Știi să înoți?

CITEŞTE: Oradea a triplat tarifele pentru gunoaiele din Cluj

Adauga comentariu