BOMBĂ! Mihai Lucan a făcut plângere penală împotriva anchetatorilor DIICOT și a personalului ICUTR. Ce a scris în plângere

Conform unui material publicat de Luju.ro, chirurgul Mihai Lucan a făcut plângere penală împotriva procurorului DIICOT care instrumentează dosarul său. Mihai Lucan reacționează la presupusul linșaj mediatic și vrea „capul ” anchetatorilor DIICOT care au divulgat presei stenograme cu înregistrări, documente și date din dosar pentru a determina arestarea sa. Medicul clujean îl acuză pe Marian Delcea, procurorul care se ocupă de dosarul său, de săvârșirea infracțiunii de compromitere a acțiunilor justiției. 

Medicul acuză mai multe persoane că ar fi sifonari. Plângerea penală depusă la PICCJ, în 8 ianuarie 2018, nu îl vizează doar pe procurorul Delcea, ci și pe ceilalți anchetatori și angajați ai Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj.

Potrivit sursei citate, în plângerea depusă la PICCJ, Mihai Lucan arăta că în 20 decembrie 2017, în urma perchezițiilor domicilare, anchetatorii au ridicat mai multe înscrisuri, bunuri și alte documente pe care le-au considerat utile unei bune desfășurări a urmăririi penale. Mihai Lucan a explicat în plângere că scurgerile intenționate de informații nu s-au oprit aici, și că s-a mers până acolo încât ziariștilor li s-au livrat inclusiv anumite date pe care el le notase în agenda personală și pe care a predat-o anchetatorilor.

 

plangere lucan

 

Luju.ro scrie că Mihai Lucan a făcut referire și la informația apărută pe surse, potrivit căreia i-ar fi căzut din buzunar 5.000 de euro în timpul audierilor, cerând tragerea la răspundere a celor care au furnizat-o presei, arătând ca aceasta a fost dată de persoane din cadrul anchetei. Totodată, în plângerea depusă la PICCJ se menționează faptul că informația privind începerea urmăririi penale in rem pentru tentativă de omor a fost dată de către persoane din cadrul anchetei ori funcționari publici din cadrul Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal (IICUTR).

Tot în plângerea depusa impotriva anchetatorilor DIICOT, Mihai Lucan face referire și la faptul ca presa ar fi aflat dinainte de faptul că în dosar urmau sa fie audiați Emil Boc, Vasile Dâncu, Vasile Puscaș, ministrul Sănătății Florian Bodog și procurorul Florin Maghiar. Urologul susține că avalanșa de informații care s-a scurs din dosarul său a avut ca scop crearea unei presiuni mediatice.

 

 

Sursa foto: luju.ro

Adauga comentariu