BOMBĂ: La o săptămână de la deschiderea de “sanchi” a CMID, deşeurile clujenilor se depozitează tot pe rampa “închisă” de la Pata Rât

La o săptămână după așa-numita deschidere, Centrul de Management Integrat al Deșeurilor zace complet gol. Filmările, realizate în cursul unei săptămâni de către activiştii de mediu, relevă că pe rampa veche a RADP, deși oficial închisă, se adună în continuare deșeuri.

După cum v-am demonstrat, împreună cu activistul de mediu Szakats Istvan, asistăm la un blat de zile mari la Consiliul Județean Cluj, cu un preşedinte pe numele lui de scenă politică Alin Tişe care se împăunează că a aranjat să poată să deschidă CMID și FĂRĂ autorizația integrată de mediu, avându-i ca parteneri în combinație pe cei din Comitetul de Urgență.

Cum au făcut mișcarea? Simplu:

I-au zis Comitetului că-i musai să deschidă CMID dacă rampa RADP se umple. Care i-a și aprobat cererea în 17 aprilie.

Și acum, ce citim noi în fix documentația depusă de CJ pentru autorizarea CMID, la pagina 156? Citez: “Datorită depăşirii capacităţii de depozitare a deşeurilor din depozitul de deşeuri de la Pata Rât se impune ca parte din investiţia CMID Cluj să poată fi pusă în funcţiune.” Dacă se impune e musai ca de voie bună. Aşa că: Tanaaaaaa!

Deci a putut să-i doară pe ei fix la un metru în fața autorizației că documentația e plină de bube și acum la a doua depunere (!) - așa cum au semnalat activiştii de mediu în petiţia lor.

Și apăi a putut să-i doară pe ei la încă un bonus de un metru în fața autorizației că aceasta de fapt nici nu poate fi emisă fără un studiu de sănătate cerut de DSP și care încă nici măcar nu e comandat.

Că între timp, ca niște băieți dăștepți ce se află acolo în Partid, au aranjat să deschidă măgăoaia și fără acte.

Și, ai putea zice, băăăăăă ce centură neagră pe jmekerie, ce-au fraerit ei pă fraerii ăia din socio-cetatea civilă, fratele-meleu, să se destupă șampania la tăt PeJeu’, adevăratul Partid al Jmekerelii: trăiască Nașu Mare şi cel mic și Finuțu cel Fin!

Ce urmează dincolo de Jmekereală? Realitatea tragică pentru Cluj și clujeni, sacrificați la jmekerie, pă altarul bonusului politic.

1. Tișe o să anunțe cu surle și trâmbițe că A! Ținut! De! Promisiune!

2. RADP o să înceapă degrabă și demonstrativ să care gunoiul la CMID. De fapt, RADP va duce gunoiul prima dată TOT la Pata Rât, unde CICĂ îl sortează (deși nu a demonstrat că are capacitatea reală de-a face asta) și apoi duce gunoiul CICĂ sortat la CMID. Ceea ce de fapt nu face de, iaca: o săptămână!

3. Celula 1 începe să se umple de gunoi CICĂ sortat ȘI de levigat

4. Stația de delevigare este CRUNT subdimensionată - lucru demonstrat în petiție, dar cui îi pasă? Că s-au marcat bonus punctele pe politic.

5. Bazinul de colectare al levigatului este CRUNT realizat - lucru demonstrat în petiție, dar cui îi pasă, că s-au marcat bonus punctele pe politic.

6. Celula 1 de depozitare e înclinată la 7.2%, așa că legivatul adunat va începe să apase serios în zidul de jos.

7. Din cauza gunoiului prost sortat, hidroizolația Celulei 1 de depozitare va avea șanse mai mari să cedeze și levigatul să înceapă să se infiltreze în sol.

8. Hidroizolația nu poate fi reparată, că e sub un levigat în continuă creștere - după cum se arată în petiţia activiştilor de mediu.

9. Riscul de-a se întâmpla o catastrofă ecologică crește - lucru explicat și în petiția depusă la CJ, dar cui îi pasă, că dară s-au marcat punctele bonus pe politic.

10. ANPM o să mai ceară niște modificări acolo de formă ca să nu intre ei la bulău de fraieri.

11. CJ o să tomnească pe șest niște mărire de capacitate pe stația de "delevigare" și ce s-a mai impune în urma studiului pe sănătate cerut de DSP.

12. Dacă între timp barajul s-ar rupe de la supraîncărcarea cu levigat, o să dea drumul la levigat “controlat” în vale, catastrofă ecologică premeditată, dar "ce-i pasă lor", au mai făcut asta, și ce, n-au scăpat? Ba da. Deci? Bâști, fraierilor!

13. Dacă s-a rupe barajul, o să dea vina pe elemente și o să ceară bani europeni de urgență pentru reparat, iar contractul mere unie trăbăăăăă, bâști fraierilor

14. Că gunoiul o să vină pe vale până la Apahida și apoi tăt în jos? Bâști, fraierilor!

15. Că prin eleganta conlucrare a Comitetului de Urgență și a CJ, sub atenta oblăduire a Partidului Jmekerelii, clujenii practic au fost abonați la o serie de catastrofe ecologice! Îi pasă cuiva? Bâști, fraierilor!

Şi, oricum, după cum se vede din filmări, Tişe a mai minţit o tură: deşeurile clujenilor tot pe rampa “închisă” de la Pata Rât se duc, asta dacă nu cumva au inventat un fel de gaură neagră a deşeurilor la CMID şi aruncă totul la margine de Cale Lactee!

Să nu uitați să-i mulțumiți, fraierilor!

Adauga comentariu