Bolnavi blocați în ambulanțe în curtea Spitalului județean: mașini parcate haotic, gropi și alei prea înguste - VIDEO

Ambulanțele care transportă bolnavi la secțiile de Reumatologie, ORL, Medicină Internă sau Chirurgie Generală a Spitalului Județean sunt nevoite să își croiască drum printre mașini parcate, pe alei strâmte, rămânând adesea blocate. În același timp, sunt afectate și ambulanțele care trebuie să ajungă la Institutul Inimii, accesul făcându-se prin aceeași curte.

Situația și așa greu de gestionat, este și mai mult îngreunată în aceste zile când livrarea caserolelor de mâncare pentru bolnavi se face folosind aceeași alee de acces ca și ambulanțele. Cealaltă cale de acces este în acest moment blocată de lucrările care au loc în curtea spitalului și de o groapă care nu permite trecerea cărucioarelor cu mâncare.

Zilele trecute, mașina care livra mâncare a parcat la distanță, iar angajații spitalului cărau caserolele cu mâncare în mâini până în incinta spitalului. Deoarece acest proces dura foarte mult timp s-a trecut la un alt plan, însă acesta încurcă ambulanțele. Până când se realizează livrarea, ambulanțele nu au pe unde să treacă, șoferii sunt nevoiți să aștepte pentru a putea să lase sau să preia pacienți. Această soluție afectează calitatea sarviciilor oferite pacienților.

Pacienții ar trebui să fie prioritari, iar conducerea spitalului trebuie să găseacă o soluție pentru acoperirea gropii de unde pornește toată problema. Zilele trecute erau trei muncitori care înarmați cu lopeți acopereau gropile și șanțurile din curte. Respectiva groapă a rămas neacoperită, iar muncitorii azi nu mai era prin zonă. De asemenea, trebuie luate măsuri și căutate soluții pentru descurajarea celor care parchează haotic în toată curtea spitalului. Nu doar lucrările sunt cele care încură circulația, ci și mașinile lăsate peste tot, fără a se avea în vedere accesul ambulanțelor. 

 

Adauga comentariu